1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta 20 Bakana Yurt Dışı Yasağı
Irak'ta 20 Bakana Yurt Dışı Yasağı

Irak'ta 20 Bakana Yurt Dışı Yasağı

Irak Parlamentosu Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Sözcüsü Nuri "20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi. Irak'taki yöneticiler uzun yıllardır yolsuzluk yapıyordu" dedi.

27 Ağustos 2015 Perşembe 14:43A+A-

Irak Parlamentosu Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Sözcüsü Adil Nuri, Irak'ta "yolsuzlukla mücadele ve reformlar" çerçevesinde alınan kararların ardından 20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağının getirildiğini bildirdi.

Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi. Irak'taki yöneticiler uzun yıllardır yolsuzluk yapıyordu. Reform adımlarıyla devletteki görevini şahsi çıkarları için kullanan yetkililer hakkında dava açıldı" dedi.

Ellerinde önemli başka yolsuzluk dosyalarının olduğunu belirten Nuri, "Bu dosyalarda birçok kişinin adı geçiyor. Kısa bir süre içerisinde bu konuda gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Adı "yolsuzluk dosyasında" bulunan eski Bağdat Belediye Başkanı Sabır el-İsavi'nin Lübnan'a gittiğine dikkati çeken Nuri, "Çıkış izni olmadığı ve hakkında dava açıldığı için Lübnanlı yetkililer kendisini Irak'a iade etti" bilgisini paylaştı.

(AA)

HABERE YORUM KAT