1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Iraklı Sünnilerden ‘Uluslararası Koruma’ Talebi
Iraklı Sünnilerden ‘Uluslararası Koruma’ Talebi

Iraklı Sünnilerden ‘Uluslararası Koruma’ Talebi

Iraklı Sünniler, Diyala ve başka kentlerde kendilerine yönelik artan saldırılar sebebiyle uluslararası koruma talebinde bulundular.

19 Ocak 2016 Salı 16:23A+A-

Mecliste en büyük Sünni bloğu temsil eden Güçler Birliği Koalisyonu Grup Başkanı Ahmed el-Mesari, Sünni milletvekilleriyle yaptığı basın toplantısında, Diyala'ya bağlı Mikdadiyye'de milis grupların Sünnilere yönelik saldırılarından dolayı meclis ve Bakanlar Kurulu toplantılarını boykot ettiklerini anımsatarak, "Diyala ve diğer kentlerde Sünnilere karşı etnik temizlik yapılıyor. Can güvenliklerinin sağlanması için Birleşmiş Milletler Irak temsilciliğinden uluslararası koruma talebinde bulunduk" dedi.

Başbakan Haydar el-İbadi'ye çağrı yapan Mesari, şunları kaydetti:

"Başbakan İbadi, Diyala'daki milislerin elinden silahları bir an evvel çeksin. Tehcir, cinayet ve adam kaçırma suçlarına bulaşanları yakalattırıp cezalandırsın. Ayrıca savunma ve içişleri bakanlarını da Mikdadiyye'deki halkın güvenliğinin sağlanması ve Basra'da olduğu gibi silahların devletin eline geçmesi için çaba harcamaya davet ediyoruz. Irak'taki İnsan Hakları Komiserliği de Mikdadiyye'deki katliama karşı maalesef sessiz kaldı."

Diyala'ya bağlı Sünni ve Şiilerin yaşadığı Mikdadiyye bölgesinde Şii milisler olduğu iddia edilen kişilerce, 12 Ocak Salı günü Sünnilere ait 6 camiye saldırılmış ve 4 kişi öldürülmüştü. 

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT