1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Iraklı General Çatışmada Öldürüldü
Iraklı General Çatışmada Öldürüldü

Iraklı General Çatışmada Öldürüldü

Bağdat yönetimi, 6. Tugay Komutanı Tümgeneral Necmi Abdullah'ın Felluce yakınlarında gerçekleşen çatışmalar sırasında öldüğünü açıkladı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 14:51A+A-

Irak Ordusu Sözcüsü Kasım Ata, generalin Bağdat’ın güneyindeki Ebu Gureyb bölgesindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

Gelişme Başbakan Nuri Maliki’nin ofisi tarafından da doğrulandı ve başbakanlık resmi internet sitesinde başsağlığı mesajı yayımlandı.

Irak ordusu,  Anbar eyaletine bağlı Felluce ve Kerme kentlerine varil bombaları, ağır toplar ve füzelerle saldırdı,  beş kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Musul’da da hava operasyonu sürüyor.

Felluce’den konuyla ilgili Al Jazeera’ye bilgi veren bir doktor, çalıştığı hastaneye üçü çocuk dokuz yaralı geldiğini söyledi.

Başhekim, Felluce’de Irak ordusunun askeri operasyonunu yılbaşında başlatmasından bu yana 507 kişinin öldüğünü, 1806 kişinin yaralandığını açıkladı.

Silahlı milislerin ve gönüllülerin desteğiyle bölgede operasyon yürüten Irak ordusu, ülkenin kuzeyinde aşiret mensupları ve Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı kaybettiği bölgeleri geri almak için üç haftadır yoğun mücadele veriyor. Ancak ordu bugüne kadar silahlı gruplara karşı üstünlük elde edemedi. 

Irak ordusunun Musul kentinde de hava operasyonu sürüyor. Savaş uçakları, kentin doğusunda yer alan Türkmen mahallesi Reşidiyye’yi hedef aldı. Bombardımanda dört sivil öldü, 17 kişi de yaralandı.

Savaş uçakları, IŞİD’in  elinde bulunan Kerkük kentinin Havice ilçesine de varil bombaları attı. Saldırıda can kaybı olmadı ancak maddi hasar oluştu.

Aljazeera

HABERE YORUM KAT