1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ın Ramadi Kenti Artık Aşiretlerin Elinde
Irakın Ramadi Kenti Artık Aşiretlerin Elinde

Irak'ın Ramadi Kenti Artık Aşiretlerin Elinde

Ramadi’deki aşiretlere mensup silahlı gruplar bölgenin kuzeyinde kontrolü ele geçirdi.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 02:27A+A-

Ramadi’deki aşiretlere mensup silahlı gruplar bölgenin kuzeyinde kontrolü ele geçirdi. Silahlı bir aşiret mensubu,“Her aşiret kendi bölgesini koruyor ve bundan böyle bizim kontrolümüze geçen yerlere ordunun girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

El-Enbar vilayetinin başkenti Ramadi’deki aşiretlere bağlı silahlı gruplar, Irak ordusuyla yaşanan çatışmalardan sonra bölgenin kuzeyinde kontrolü ele geçirdi.

Ramadi’deki gösterilerin organizatörlerinden Muhammed Hamis Ebu Rişe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Enbar’daki aşiretlerin artık olanlara sessiz kalmayacağını, bunun için de silahlandıklarını ve Irak ordusuyla yaşanan çatışmalardan sonra bölgede kontrolü ele geçirdiklerini söyledi.

İsmini vermek istemeyen silahlı bir aşiret mensubu ise “Her aşiret kendi bölgesini koruyor ve bundan böyle bizim kontrolümüze geçen yerlere ordunun girmesine izin vermeyeceğiz” dedi. El-Enbar halkının “Irak Başbakanı Nuri el-Maliki yönetiminin ve ona bağlı güvenlik güçlerinin zulmüne” daha fazla sessiz kalmayacaklarını ifade eden aşiret mensubu, daha önce Havice’de dün de Bakuba ve Bağdat’ta işlenen katliamlara karşılık vermeyeceklerini, bu sorumluluğu aşiret reislerine bıraktıklarını kaydetti. Irak’ın El-Enbar ilinin batısında,  dün, 8 asker kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırılmış, Ramadi’nin farklı yerlerinde meydana gelen şiddet olaylarında da 2 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı. Silahlı gruplarla Irak ordusu arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Irak ordusunun bölgeye asker sevkıyatını artırdığı bildirildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT