1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Uçakları IŞİD'i Havadan Vurdu
Irak Uçakları IŞİD'i Havadan Vurdu

Irak Uçakları IŞİD'i Havadan Vurdu

Irak Hava Kuvvetleri'nin Salahaddin vilayetinde IŞİD ve silahlı gruplara ait bazı hedeflere saldırı düzenlediği bildirildi.

16 Haziran 2014 Pazartesi 15:09A+A-

Hava Kuvvetleri, binlerce kişinin evini terk ettiği  Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'e yakın bölgelere saldırılar düzenleyerek, IŞİD ve silahlı gruplara ait olduğu tahmin edilen noktaları hedef aldı.

Samarra kentinde aşiret lideri Hudeyr er-Rahmani, AA muhabirine, "IŞİD militanları vilayetteki (Salahaddin) varklıklarını sürdürüyor, ancak Bağdat'a yakın köy ve nahiyelerde daha çok bulunuyorlar" dedi.

Ordunun IŞİD'den geri aldığı Daluiye ilçesinde hala güvenlik sorununun devam ettiğini ifade eden Rahmani, "Irak ordusu, Tikrit'te boş evleri, elektrik ve su şirketlerine ait yerleri vurdu" diye konuştu.

Öte yandan, Tikrit'e yakın Dicle beldesinde idam edilerek nehre atılmış 5 kişinin cesedi bulundu.

Musul'da 10 kişi öldü

Irak Hava Kuvvetleri'nin Musul'a düzenlediği saldırıda 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Musul'un güneyindeki el-Gazlani askeri üssünün de aralarında bulunduğu bazı hedefleri vurdu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yerel kaynak, hava saldırısı esnasında 5 kişinin öldüğünü onlarca kişinin de yaralandığını söyledi. 

Öte yandan, Musul'un güneyindeki el-Hazar ilçesi Kaymakamı Ali el-Ahmedi yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının dün gece geç saatlerde el-Hazar'a düzenledikleri hava saldırısında 3 çocuğun ve 2 kadının hayatlarını kaybettiğini, bazı evlerin saldırıdan hasar gördüğünü belirtti.

 

HABERE YORUM KAT