1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Ordusu Topu Tüfeği Bırakıp Nasıl Kaçtı?
Irak Ordusu Topu Tüfeği Bırakıp Nasıl Kaçtı?

Irak Ordusu Topu Tüfeği Bırakıp Nasıl Kaçtı?

Irak ordusunun Musul’da IŞİD karşısında sergilediği tutum dünyayı şaşırttı. Herkes “Gelişmiş silahlara sahip koca ordu, nasıl hafif silahlara sahip küçük bir grup karşısında bölgeyi terk etti?” diye soruyor.

11 Haziran 2014 Çarşamba 09:43A+A-

Musul'da iki gündür çatışmalar şiddetlenmişti. Dün gece ise IŞİD karşısında Irak ordusu teslim bayrağını çekip kentten kaçtı. Tankları bile sokak ortasında bırakıp kaçan ordu tüm dünyayı şoke etti.

ORDU NASIL KAÇTI?

Irak Parlamentosu Başkanı Usame Nuceyfi bu duruma dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Nasıl oldu da bütün bu güvenlik güçleri terör karşısında geri kaçtı ve kenti IŞİD'e teslim etti? Güvenlik güçlerinin Musul'dan kaçışı ile ilgili acil bir soruşturma başlatılmalı. Bütün siyasi taraflar bu teröre karşı durmalı. Teröre destek veren ülkelere karşı net tavır alınmalı."

POLİS DE KAÇTI VALİ VE ÜYELER DE...

Sadece Irak ordusu değil kentin valisi ile Musul polisi de kaçanlar arasında yer aldı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi’nin verdiği bilgiye göre, pazartesi akşam saatlerinde başlayan çatışmalar 23.00 sıralarında şiddetlendi. Valilik binası düşünce il meclis üyeleri ve vali kenti terkedip Kürt bölgesine kaçtı.

VALİ: KASITLI BİR İHMAL VAR

Kentten kaçan Vali Esil Nuceyfi, kendisinin Musul’un kırsalında bir bölgede olduğunu söyledi ama kesin yeri hakkında bilgi vermedi.

Nuceyfi, "Ordu ve güvenlik güçlerinin hızlı bir biçimde çöküşü, kasıtlı bir ihmal olduğunu akla getiriyor" dedi.

ORDU KOMUTANI ARAYIP "KÜRTLERDEN YARDIM İSTE" DEMİŞ

Musul Valisi ordunun tutumuna ilişkin kuşkusunu şöyle paylaştı:

"Gece Sayın İçişleri Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Özel Kalem Müdürü beni aradılar ve Kürdistan Özerk Bölgesi’nden yardım talep etmemi istediler."

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum