1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Irak Kürdistanı'nda Neler Oluyor?"
"Irak Kürdistanı'nda Neler Oluyor?"

"Irak Kürdistanı'nda Neler Oluyor?"

Selahaddin E. Çakırgil, Star'da kaleme aldığı bugünkü yazısında Irak Kürdistanı'ndaki son durumları ele alıyor.

09 Kasım 2015 Pazartesi 12:20A+A-

Selahaddin E. Çakırgil
Irak Kürdistanı'nda Neler Oluyor? / Star

[email protected]

Başbakan Davudoğlu bugünlerde Irak’a gidecek.. Bu ziyaret, 10 yılı bulan Mâlikî Hükûmeti zamanında tahrib olan ilişkilerin tâmir edilmesi açısından, iyi gelişmelere vesile olabilir.

*

Mâlikî, üzerinde bir itîqadî baskı kuranların etkisinden kurtulamamıştı. Ona, yüzde 60 civarında ekseriyette olan bir mezhebî grubu, ‘bütün karar merkezlerinde etkili hâle getirmesi için’  ve ’Irak’ın eline bir daha böyle bir altın fırsat geçmez!’ diye teşvik edip, ona, başka mezhebî kesimleri dışlatanlar, sadece Mâlikî ve Irak’a değil, bütün bölgeye de zarar verdiler.

Çünkü, son yarım asırdır, hem Saddam ve Baas diktatörlüğünü, hem 8 yıl süren, çetin ve her şeyi viraneye çeviren ve milyonları yutan İran-Irak Savaşı’nı, hem de Irak’ın Amerikan emperyalizmi tarafından işgalini ve hele de Ebu Gureyb Zindanı’nda sembolleşen ve bütün ülke çapında yaşanan korkunç cinayetleri, ahlâksızlıkları yaşamak gibi ağır sosyal travmalardan geçen nesiller, sonunda IŞİD/DAEŞ gibi, kendilerini ancak ‘ifrat’la ifade edebilecek grupların eline düştüler. Ve fiilî durum da, ortada..

*

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>