1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Kürdistanında İmamlar da Meydanda
Irak Kürdistanında İmamlar da Meydanda

Irak Kürdistanında İmamlar da Meydanda

Halepçe’de görev yapan imamlar, hükümetin maaş kesintilerine karşı halka destek amacıyla Halepçe Şehitlik Anıtı önünde toplandı.

09 Şubat 2016 Salı 12:25A+A-

Rûdaw’a konuşan Halepçe’nin önde gelen dinadamlarından Tahir Bamoki, “Kriz nedeniyle kendimizi halka karşı sorumlu hissettik. Bu yorgun, aç bırakılmış ve cezalandırılmış halkın yanında olduğumuzu göstermek için toplandık” dedi.

 

Bamoki, imamlar olarak cemaati bırakıp greve yapmanın doğru olmayacağını, yoksa kendilerinin de grev başlatacaklarını vurguladı.

 

Tahir Bamoki, isteklerini şu şekilde sıraladı:

 

“Kesintiye razı değiliz. Hükümet bunun ismine paşekevt (kenarda saklama) adını vermiş. Eğer hükümet kenarda saklamanın ne anlama geldiğini bilseydi zaten bu durumda olmayacaktık.”

 

Bamoki, hükümetin bir an önce memurlara ödemediği Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık maaşlarını ödemesini istediklerini vurguladı.

 

Dinadamları, bütün tarafların artık biraraya gelerek, krizin atlatılması için çalışması gerektiğini kaydetti.

 

İmamlar ayrıca, eylemdeki vatandaşların demokratik haklarını kullanırken yasaların dışına çıkmamasını ve şiddetten uzak durmasını istedi.

 

Ekonomik kriz nedeniyle 5 aydır memurlara ödeme yapılamıyor.

 

 

Bakanlar Kurulu, geçtiğimiz hafta, ekonomik reform çerçevesinde memur maaşlarından %15-70 arasında kesinti yapılmasını kararlaştırmıştı.

 

 

Hükümet, kesilecek miktarın kriz atlatıldıktan sonra ödeneceğini duyurmuştu.

 

RUDAW

HABERE YORUM KAT