1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak, İmaj Kaygısıyla Şii Milisleri Geri Çekiyor
Irak, İmaj Kaygısıyla Şii Milisleri Geri Çekiyor

Irak, İmaj Kaygısıyla Şii Milisleri Geri Çekiyor

Irak hükümetinin, Şii milislerin karıştıkları işkence ve katliam olaylarının ardından bu grupları daha fazla tepki toplamamak adına cephe gerisine çekme kararı aldığı iddia edildi.

11 Kasım 2014 Salı 15:14A+A-

Irak hükümeti, ülkede Haziran ayında hızlanan ve kısa bir sürede Irak'ta önemli bölgeleri kontrolü altına alan IŞİD gruplarının ilerleyişini durdurmak için silahlı Şii milisleri cepheye sürmüştü. Şimdi ise bu kararından vazgeçerek Şii milisleri geri çekmeye başladı.

Irak hükümetinin bu kararının altında, Şii milislerin karıştıkları Sünni halka yönelik işkence, katliam ve adam kaçırma olayları yatıyor. Irak hükümeti, IŞİD gruplarının ilerleyişini yavaşlatma konusunda fayda gördüğünü söylediği Şii milislerin Sünni halktan yoğun şekilde tepki almaya başlamasının ardından bu grupları cephe gerisine çekti.

Irak'taki Sünni köylerde, Şii milislerin gerçekleştirdikleri katliam, adam kaçırma ve işkence olaylarından sonra bu gruplara karşı büyük bir öfke ve tepki oluştuğu belirtiliyor. Irak, hükümetinin IŞİD'le savaş sırasında Sünni halkın kendilerine yönelik tepkisinin artmasından ve IŞİD'e kaymaların olmasından çekindiği için böyle bir adım attığı kaydediliyor. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum