1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Devrimcileri: Birkaç Gün İçinde Maliki Rejimini Devireceğiz
Irak Devrimcileri: Birkaç Gün İçinde Maliki Rejimini Devireceğiz

Irak Devrimcileri: Birkaç Gün İçinde Maliki Rejimini Devireceğiz

Irak Devrimcileri (Sewarı’l Iraq) birkaç gün içersinde Bağdat’ı ele geçirip Maliki’yi devireceklerini söyledi.

25 Haziran 2014 Çarşamba 15:08A+A-

Irak’taki en büyük silahlı gruplardan biri olarak bilinen ve kendilerini Irak Devrimcileri (Sewarı’l Iraq) olarak adlandıran Irak’taki Sünni Aşiret Liderliği, yayınladıkları bildiride Başbakan Nuri Maliki’yi tehdit ederek, ’’Birkaç güne kalmaz Bağdat’a varıp Maliki rejimini devireceğiz’’ dedi.
 Konuya ilişkin Basnews’e konuşan Irak Devrimcileri Resmi Sözcüsü Ebu Ebid El-Neimi, ’’Hazırlıklarımızı tamamladık. Birkaç gün içersinde başkent Bağdat’ı ele geçirip ülkeyi Maliki iktidarından temizleyeceğiz’’ dedi.
 Maliki koalisyon çağrılarını red etti
 Öte yandan Irak Başbakanı Nuri Maliki parlamentodaki diğer tarafların koalisyon hükümeti için yaptığı birlik çağrılarını red etti.
 Irak Başbakanı Nuri Maliki devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ulusal uzlaşı hükümeti arayışlarının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Maliki, bunu kabul etmeyeceklerini ifade etti.
Maliki, “Biliyorsunuz bazı siyasi grupların kurtarma hükümeti olarak adlandırdığı yeni bir hükümeti kurmak istiyorlar. Buna kurtarma hükümeti denemez. Bu hükümet anayasaya ve ülkenin siyasi sürecine aykırıdır” ifadelerini kullandı.
 Çağrıları ’anayasaya karşı darbe ve demokratik deneyimi bitirmek için bir girişim’ olarak değerlendiren Maliki, kendisine muhalif olan Sünni ve Kürd siyasi çevrelerini de sert bir dille eleştirdi.
 ABD Dişişleri Jhon Kerry son Bağdat ziyaretinde Maliki’den tüm dini ve etnik grupları temsil eden bir yönetim kurmasını istemişti.

basnews

HABERE YORUM KAT

1 Yorum