1. HABERLER

  2. HABER

  3. İpek'in Şantiyeye Çevirdiği "Yeşil Alan" Geri Alındı
İpek'in Şantiyeye Çevirdiği "Yeşil Alan" Geri Alındı

İpek'in Şantiyeye Çevirdiği "Yeşil Alan" Geri Alındı

Danıştay, Ankara Oran'da İpek Üniversitesi’ne tahsis edilen Hazine arazisinin yaklaşık 40 dönümünün, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine ilişkin işlemleri hukuka uygun buldu.

06 Kasım 2015 Cuma 12:07A+A-

Danıştay 10. Dairesi, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara Oran'daki İpek Üniversitesi’ne tahsis edilen 39 bin 612 metrekarelik Hazine arazisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine ilişkin işlemlerde hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi.

Maliye Bakanlığı, iş adamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara'da kurduğu İpek Üniversitesi için ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere, “fiilî kullanım olmaksızın” Oran'daki 39 bin 612 metrekarelik taşınmazı 2013'te üniversiteye tahsis etti.

Üniversitenin, sözleşmedeki “bir yıllık ön izin süresi”nin uzatılması talebinde bulunması üzerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin süresi bitmeden, 2014'te taşınmazın üniversite tarafından fiilî kullanılıp kullanılmadığını araştırdı. Hazırlanan teknik raporda, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılması gereken taşınmazın bazı alanlarında şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine, bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabûl edilmeyerek, üniversite lehine yapılan irtifak ve tahsis kaldırıldı, söz konusu taşınmaz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum