1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. “İntikam almak istiyor musunuz?"
“İntikam almak istiyor musunuz?"

“İntikam almak istiyor musunuz?"

Taliban mensuplarıyla röportaj yapan CNN muhabiri kendisine gösterilen muamele karşısında oldukça şaşırıyor!

10 Şubat 2022 Perşembe 13:28A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’nin Afganistan’da gerçekleştirdiği katliam ve zorbalıklar Afgan halkını direnişten koparmadı. Uzun süreli bir mücadele perspektifi ortaya koyan Afganistanlı Müslümanlar, Taliban’ın liderliğinde ABD’yi ülkelerinden atmayı başardılar.

Tabi ki tüm sorunlar bitmiş değil. Ekonomisi yerle bir edilmiş Afganistan’ın önündeki zorlu bir yolculuk var. Bir yandan ise ABD işgali boyunca ülkede yaşanan zulümlerden haberdar olmaya devam ediyoruz.

Afganistan’da ABD işgaline karşı direnen mücahitler ve adli suçluların hapsedildiği hapishaneler daha önce de gündem olmuştu. Üstü açık odalarda kalan mahkumlar bitmek bilmez işkencelere maruz kalıyorlar.

Afganistan’a giden CNN muhabiri Bagram Hapishanesini ziyaret ediyor. Karşılaştığı manzara karşısında şaşkına dönen muhabir bundan daha çok eski tutukluların kendisine gösterdiği muameleye şaşırıyor.

Askerlerin uyuyan mahkumları uyandırmak için Kafeslere yukarıdan hortumla soğuk su döktüğü anlatılıyor ve muhabirin "İntikam almak ister miydiniz" sorusuna orada bulunan bir Afgan, "Amerika'yı ülkeden çıkardık, bu bir intikamdır" diye karşılık veriyor.

İntikam peşinde koşmaktan ziyade ülkelerini felaha çıkartmak isteyen Taliban yetkilileri bir yandan ise ABD'yi ülkeden sürmüş olmanın haklı gururunu yaşıyorlar. Afganistan'da yaşananların kısa bir özeti!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum