1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İnsanlık Onuru Myanmar'da ve Suriye'de Ölmesin
İnsanlık Onuru Myanmarda ve Suriyede Ölmesin

İnsanlık Onuru Myanmar'da ve Suriye'de Ölmesin

Bartın'da Arakan ve Suriye'de yaşanmakta olan zulümler için basın açıklaması yapıldı.

26 Temmuz 2012 Perşembe 15:53A+A-

BİLGİ-DER ,AGD, İHH Bartın Şubesi ve EĞİTİM-BİR Bartın Şubesi ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasıyla Myanmar’daki Budistlerin ve Suriye’deki Baasçıların Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamları kınadı.Ramazan münasebetiyle İslami duyarlılığın yoğunlaştığı bu ortamda katliamlar karşısında ki duyarlılığın artması  ve  elimizden gelen bütün çabayı sarfetmemiz gerektiğini vurgulayan bildiri basın mensuplarına okundu.

Haksöz Haber

Okunan bildirinin tam metni aşağıdadır;

bartin_suriye_arakan_basin_aciklamasi.jpg

 

ARAKAN VE SURİYE KATLİAMLARINA SON !

İNSANLIK ONURU  MYANMAR’DA ÖLMESİN !  İNSANLIK ONURU SURİYE’DE ÖLMESİN!


Bizleri Ramazan ayına kavuşturduğu için Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz.Şüphesiz Rabbimiz namazımızla, orucumuzla,yaptığımız ve yapacağımız infaklarla hayatımızı düzenlemektedir.O, Kitabımızda bizlere kardeşlerimiz zulme uğradıklarında onların yardımlarına koşmamızı emrediyor.(Nisa,75). Yine O,bizlere asla zalimlere meyletmemizi yoksa bizlere de ateşin dokunacağını söylüyor. (Hud,113) Bugün bizler Müslümanlar olarak farklı coğrafyalarda yaşamaktayız.Kıblemiz, ibadetlerimiz, hayat bakış açılarımız, kitabımız, yolumuz birdir ve aynı  dinin mensupları olarak hayatımızı sürdürmekteyiz.Ve biliyoruz ki Rabbimiz bizleri bilincimizden ve yapıp ettiklerimizden imtihana çekecektir.

Şunu üzülerek söylüyoruz ki bazı Müslüman kardeşlerimiz bugün yeryüzünün değişik yerlerinde zulme ve katliama maruz kalmaktadırlar.Bizler bu kardeşlerimizi hatırlamak ve onların acılarını hissetmek zorundayız. Zira Ramazan ayının bize kazandıracağı en önemli duygu bu bilinç zindeliği olmalıdır. Orucumuz bizlere dayanışmayı, paylaşmayı, infak etmeyi, kardeşlerimizi düşünmeyi ve onlar için bir şeyler yapmayı hatırlatan bir ibadettir. Unutmayalım ki Allah’a olan  kulluğumuz, bu günümüzü ve şu anımızı  idrak etmemiz ve bizleri bugün yapıp ettiklerimizle, sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz  pratiklerimizle ikame olacaktır.Bugün  Myanmar’da ki kardeşlerimizin  Budist caniler tarafından öldürülmeleri,  yakılmaları,bacılarımızın tecavüze uğramaları veya genç Myammar’lı kız kardeşlerimizin tecavüze uğramamak için kendilerini okyanusun sularına atmaları, ailelerin topluca evleriyle birlikte yakılmaları  gibi uğradıkları zulümler bizleri bu duyarlılığımız sebebiyle ilgilendirmektedir.

Bu kardeşlerimiz 1940’lı yıllardan bu yana  her yönüyle  zulme maruz kalmaktadırlar.Dini hakları, vatandaşlık hakları, iş yapabilme hakları, evlenme , çoluk çocuk sahibi olma hakları bu kardeşlerimizin elinden zorbalıkla alınmıştır. İbadethaneleri yasaklanmış ve insani yaşam mekanları yakılmış, yıkılmıştır. Bugün Myanmar’lı kardeşlerimizin sığınacakları hastaneleri, aş evleri, yiyeceklerini ekip biçtikleri tarlaları, iş yerleri , her türlü bireysel  ve toplumsal hakları- hukukları ellerinden alınmış ve yok edilmiştir.Bu kardeşlerimiz bugün Budist caniler tarafından dünyanın gözleri önünde soykırıma tabi tutulmaktadırlar, tek suçları ise sadece Allah’ın emrettiği bir kul olmaya çalışmaları yani Müslüman kimlikleridir.Ne yazık ki bugüne kadar binlercesi canice öldürülen bu kardeşlerimizin başına gelenleri dünya sadece boş gözlerle seyretmektedir.

Yine yanı başımızda Suriye’de zalim Baas rejimi, kardeşlerimizi dünyanın gözünün içine baka baka katletmektedir.Rusya’nın Çin’in ve İran’ın desteklediği bu sistematik katliamda bugüne kadar öldürülen kardeşlerimizin sayısı ne yazık ki yirmibini geçmiştir.BM’nin sözde barış  planı olarak sunduğu öneri Esad’ın katliam yapabilme cesaretini arttıran bir metne dönüşmekten başka bir işe yaramamıştır.Bizler inanıyoruz ki adaletle yönetilmek her insanın  ve toplumların en doğal hakkıdır.Yıllardır zalim bir çete tarafından yönetilen Suriye’nin,  mazlum Müslüman halkının inşallah bu zalimlerden kurtulma vakti gelmiş çatmıştır.

Bugün Myammar’da ki kardeşlerimize yardım kuruluşu İHH’nın ulaştığı haberini aldık. İHH’ nın bu kardeşlerimize yeme, içme, sağlık, giyecek, barınak,ilaç ve hastane yardımlarıyla seferber olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.  Bizlerin İHH’nın bu yardımlarına destek olmamız gerekiyor.Müslümanlar kardeştirler ve kardeşleri için ellerinden, dillerinden, dualarından, gelecek yardımı esirgemeyen insanlardır.

Ve duamızla el açarak  diyoruz ki  “Ey Rabbimiz! Mübarek Kur’an ayı, rahmet ayı ,dayanışma ve ikram ayı olan Ramazan ayında sen bu kardeşlerimizi yalnız bırakma, bu kardeşlerimizi başlarında ki zalimlerden kurtar,bizler ayrı ayrı beldelerde yaşıyor olsak da aramızdaki  kardeşliğimizi artır,yeryüzünde insanlığın,onurlu hayatın ve senin kulluğunun özgürce yaşandığı ortamları bizlere mekan olarak seç..Bizleri zalimler karşısında  direngen,aramızdaki ilişkilerde merhametli olanlardan ve birbirlerini unutmayıp  paylaşma ruhuyla senin yoluna ümmet olanlardan eyle..” 

BİLGİDER, AGD, İHH BARTIN TEMSİLCİLİĞİ,EĞİTİM-BİR
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum