1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnsanlık için sınırları aşmaya çalışmak!
İnsanlık için sınırları aşmaya çalışmak!

İnsanlık için sınırları aşmaya çalışmak!

Polonya’da bir milletvekili sınırda bekletilen mültecilere insani yardım ulaştırmaya çalışırken görüntülendi!

26 Ağustos 2021 Perşembe 10:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Polonya-Belarus sınırındaki mülteciler temel insani ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde haftalardır bekletiliyor. Avrupa Birliği ile sorunları olan Belarus mültecileri bir “kart” olarak kullanıyor. Belarus’ta oldukça kötü muameleye maruz kalan mültecilerin başka ülkelere sığınmak dışında bir şansı kalmıyor.

Belarus hükümetinin insan hakları karnesi oldukça kötü durumda. Geçtiğimiz hafta yayımlanan görüntülerde Belarus devlet yetkililerinin mültecileri zorla Polonya sınırına gönderdiği görülmüştü.

611f9b9a4e3fe01988b5ccd7.jpg

Buna karşılık ise Polonya ve Litvanya sorumluluğu paylaşmaktan kaçınıyor. Netice olarak büyük çoğunluğu Afgan bir kısmı ise Çeçen olan mülteciler Polonya-Belarus sınırına sıkışmış durumda haftalardır bekliyorlar.

Belarus’un insanlık dışı tutumuna karşı Avrupa ülkelerinin sorumsuz hareketlerine Avrupa içinden gösterilen bir tepki ise izleyenlere insan olmanın haysiyetini gösterdi. Polonya’da Sivil Koalisyon Partisi  (Koalicja Obywatelska) milletvekili Franek Sterczewski mültecilere su, ilaç ve gıda ulaştırmak için kendi devleti tarafından oluşturulan polis hattını aşmaya çalışıyor.

Hükümetin uluslararası hukuku çiğnediğini dile getiren Franek Sterczewski'nin gösterdiği tepki insanlık adına sınırları aşmak için bir şeyler yapmanın önemini ortaya koyuyor. Sterczewski belki elindeki poşeti mültecilere ulaştıramadı ama dünyanın bir kısmının Belarus sınırında yaşananlardan haberdar olmasını sağladı!

Sterczewski'nin çabasını görünce Türkiye'de mülteci meselesinde sus pus oturan "milletvekilleri" geliyor akla ister istemez! İnsanlık için sınırları aşmaya çalışanlara selam olsun!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum