1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İnsan Hakları Aktivisti Le Mesurier İstanbul’da Ölü Bulundu
İnsan Hakları Aktivisti Le Mesurier İstanbul’da Ölü Bulundu

İnsan Hakları Aktivisti Le Mesurier İstanbul’da Ölü Bulundu

​​​​​​​Suriye’de bugüne kadar binlerce insanın hayatını kurtaran sivil savunma örgütü White Helmets (Beyaz Miğferler)'i destekleyen James Le Mesurier, İstanbul’daki evinin yakınlarında ölü bulundu.

11 Kasım 2019 Pazartesi 21:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hava bombardımanlarının yoğunlaşmasından sonra özellikle enkaz altında kalanlara acil müdahalede bulunmak için kurulan White Helmets (Beyaz Miğferler) adı bugün İstanbul’da gerçekleşen bir ölüm ile birlikte geçti.

Bu sabah saatlerinde Beyoğlu ilçesindeki evinin yakınlarında ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler’i destekleyen Mayday Kurtarma vakfının direktörüydü. Reuters haber ajansına konuşan Le Mesurier’in komşusu bir diplomat, ölümle ilgili koşulların netleşmediğini açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise Sözcü gazetesinin internet sitesine verdiği bilgide ilk bulguların intihara işaret ettiğini söyledi.

Sabah namazı için Kılıç Ali Paşa Camisi'ne gelen vatandaşlar, sokakta hareketsiz yatan birini görünce polisi arayarak ihbar etti. Yapılan araştırma sonucu söz konusu cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu belirlendi.

Zor koşullara rağmen Suriye’de yardım çalışmalarını sürdüren Beyaz Miğferler, Suriye’de zaman zaman hem Esed güçlerinin hem de Rusya hava saldırılarının hedefi oldu. Grup, birçok mensubunu bu saldırılarda kaybetti.

Bosna'da BM Barış Gücü ile de çalışan ve Mayday Kurtarma Vakfı’nın direktörlüğünü yapan James Le Mesurier’in bu şekilde hayatını kaybetmesi de intiharla birlikte suikast kuşkusunu da gündeme getiriyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum