1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere'den Suriye'ye Yardım Konvoyu
İngiltereden Suriyeye Yardım Konvoyu

İngiltere'den Suriye'ye Yardım Konvoyu

İngiltere'den yola çıkarak İstanbul'a ulaşan 75 araçlık insani yardım konvoyu, Kazlıçeşme'den Suriye'ye uğurlandı

03 Ağustos 2013 Cumartesi 18:02A+A-

İngiltere'den yola çıktıktan sonra İstanbul'a ulaşan 75 araçlık insani yardım konvoyu, Kazlıçeşme Meydanı'ndan Suriye'ye uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile İngiltere'den 2 yardım kuruluşunca toplanan, içerisinde 40 ambulans, 5 itfaiye aracı, 2 çöp kamyonu ve binek araçlarla 8 milyon liralık gıda, ilaç ve giyim malzemesi taşıyan 75 araçlık insani yardım konvoyunun İstanbul'dan hareketinden önce Kazlıçeşme Meydanı'nda basın toplantısı düzenlendi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İngiltere merkezli United Muslims ve Children In Been isimli yardım kuruluşlarıyla Suriye'ye ulaştırılmak üzere bu insani yardım konvoyunu oluşturduklarını anlattı.

Konvoyda öğretmen, doktor, hemşire, mühendis gibi değişik meslek dallarından toplam 160 gönüllünün bulunduğunu dile getiren Yıldırım, gönüllülerin İngiltere'de bu yardımları toplamak için haftalarca çalıştığını ve şimdi araçları da kendileri kullanarak, yardımları Suriye'ye ulaştıracaklarını kaydetti.

Suriye'deki ölümlerin çoğunun, bombalamalar sonucu çıkan yangın ve enkaz altında kalmalardan meydana geldiğini anlatan Yıldırım, "Bu konuda da ayrı bir çalışma yürütüyoruz. Bu kampanyayı da diğer iki kuruluş ile yapıyoruz. Onlarla daha önce de Gazze için de ortak çalışmalar yapmıştık" diye konuştu.

"BAYRAMDA SURİYE'DE OLACAK"

Konvoyun 1 haftalık yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şimdi de buradan yola çıkarak, bayramda Suriye'ye ulaşacak ve malzemeleri teslim ettikten sonra uçakla geri dönecekler. Konvoy, Ankara, Adana ve Reyhanlı güzergahını takip ederek, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye giriş yapacak. Çok önem verdiğimiz bir konvoy. Çünkü son zamanlarda Suriye'ye yapılan yardımlarda bir azalma söz konusu. Suriye'de 10 milyon insan açlık sınırında. Yanlış, ideolojik nedenlerle Suriye'ye duyarlılık azaldı. Bu insani duruma, ideolojik bakışla yaklaşılmaya başlandı. 3-4 yaşındaki bir çocuğun hapse atılıp, burada işkence görmesinin hiçbir ideolojik yönü olamaz. Özellikle bazı siyasi partiler, sırf iktidara muhalefet etmek için ideolojik nedenlerle olaya yaklaşıyor. Bunlardan bazıları Suriye'ye gidip, Esed'le görüşüyor. Onlardan yardımların ulaştırılması konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz ancak sessiz kalıyorlar."

"Suriye'deki rejimle biz de görüşme içerisindeyiz" diyen Yıldırım, bunu, Suriye'nin her yerine yardım ulaştırmak için yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, olayların başladığı ilk günden bu yana sadece muhaliflere değil, ülkenin her yerine insani yardım ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yardım konvoyunda yer alan gönüllü Mohammed Shakiel Shabir de günlerce yardımları toplamak için uğraştıklarını anlattı.

Bunları Suriye'deki insanlara ulaştırmak için 1 haftadır yolda olduklarını aktaran Shabir, "Aramızda değişik meslekten insanlar, kadınlar ve çocuklar da var. İnşallah yardımları yerine ulaştıracağız ve bundan sonra da bu tür çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konvoy, açıklamaların ardından yola çıktı.

Bunlar mı El Kaideci?

Öte yandan bu konvoyla ilgili Kürt milliyetçi çevrelerden sadır olan "El Kaideciler Suriye'ye gidiyor." şeklindeki haberler dikkat çekmişti. İngiltere'de yaşayan Müslümanların gönderdiği bu "insani yardım" PYD'ye destek veren Kürtçü çevreler tarafından "terörist gönderiliyor" propagandasına alet edilmeye çalışıldı. İHH, bu yardıma destek vererek insdani yardım çalışmalarının dezenformasyon çabalarıyla engellenemeyeceğini ortaya koydu.

 

HABERE YORUM KAT