1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İngiltere'de Müslümanlara Yönelik Saldırılarda 'Patlama' Yaşandı
İngiltere'de Müslümanlara Yönelik Saldırılarda 'Patlama' Yaşandı

İngiltere'de Müslümanlara Yönelik Saldırılarda 'Patlama' Yaşandı

İslamofobi vakalarını takip eden İngiliz sivil toplum kuruluşu Tell Mama, Müslümanlara yönelik saldırıların 2015’te yüzde 326 arttığını açıkladı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 12:32A+A-

Merkezi Londra'da bulunan kuruluşun son raporuna göre, Müslümanlara yönelik saldırıların başlıca hedefi tesettürlü kadınlar olurken, saldırganlar arasında ergenlerin sayısı artış gösterdi.

Tell Mama raporunda, saldırıların daha çok eğitim kurumlarında, toplu taşıma araçlarında ve kent merkezlerinde düzenlendiği belirtildi.

Örtülü kadınların daha fazla saldırıya maruz kaldığı ifade edilen raporda, saldırganlar arasında 13-18 yaşlarındaki beyaz erkeklerin sayısında artış görüldüğü vurgulandı.

Raporun hazırlanma sürecinde Tell Mama’ya bin 128 şikayet ulaşırken, kurum bunların 800’den fazlasını bağımsız olarak doğruladığını belirtildi.

"Hükümet yanılgıya düşmemeli"

Tell Mama Başkanı Shahid Malik, raporla ilgili yaptığı açıklamada, "İstatistikler Müslümanlara karşı nefretin hem internette, hem de sokaklarda ulaştığı boyutu ortaya koyuyor. Göz önündeki Müslüman kadınlar, korkak nefret çığırtkanları tarafından hedef gösteriliyor." dedi.

"Saldırılardaki artış Müslümanlara yönelik nefretin yayılmasına karşı verilen mücadeleye karşın, toplum olarak hala pek çok vatandaşımızı yüz üstü bıraktığımızı gösteriyor.” diyen Malik, “İngiltere’nin AB’den ayrılmasına yönelik oylamayı ve arttığı görülen ırkçı saldırıları dikkate aldığımızda, İngiltere’deki azınlıklar için işler hızla nahoş bir hal alabilir. Hükümet bu konuda yanılgıya düşmemeli." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT