1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngilizce Bilmeyen Müslümanlara Sınır Dışı
İngilizce Bilmeyen Müslümanlara Sınır Dışı

İngilizce Bilmeyen Müslümanlara Sınır Dışı

İngiltere Başbakanı David Cameron, iki yıl süreyle İngiltere'de bulunup İngilizce öğrenemeyen Müslüman kadınların sınır dışı edileceğini söyledi.

19 Ocak 2016 Salı 17:25A+A-

İngiltere Başbakanı David Cameron, iki yıl süreyle İngiltere'de bulunan ve İngilizce öğrenememiş Müslüman kadınların sınır dışı edileceğini açıkladı. Cameron, çocukları İngiltere'de doğan kadınların da bu kapsamda değerlendirileceğini belirtti.

Cameron, Times gazetesinde yayımlanan yazısında, bazı Müslüman grupların İngiltere'de topluma entegre olmadığını, bunun da aşırılıkçı görüşlere ve kadınların sünnet edilmesi ya da zorla evlendirilmesi gibi uygulamalara neden olduğunu iddia etti. Cameron "Liberal değerlerimiz konusunda daha kararlı davranmanın ve buraya yaşamaya gelenlerden beklentilerimizi daha net şekilde ortaya koymanın zamanı gelmiştir" ifadesini kullandı.

Cameron yazısında "Burası İngiltere, bu ülkede kadınlar nasıl yaşayacaklarını seçmekte özgürdür" diyen İngiltere Başbakanı, kadınların İngilizcelerini geliştirmemeleri halinde ülkede kalma hakkını kaybedebileceklerini de kaydetti.

Yeni kurallara göre beş yıllık eş vizesi ile ülkeye gelen göçmen ve mülteci kadınlar, 2,5 yıl sonra "İngilizcelerini ilerlettiklerini" göstermek durumunda kalabilecek ya da sınır dışı edilebilecek.

Ülkedeki Müslüman kadınların yüzde 22'sinin İngilizceyi çok az bildikleri öne sürülüyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT