1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. İngiliz Yargısı İşkence Ortaklığını Kamufle Etti!
İngiliz Yargısı İşkence Ortaklığını Kamufle Etti!

İngiliz Yargısı İşkence Ortaklığını Kamufle Etti!

Batı yargısı dünyanın çeşitli bölgelerinde kaçırılarak kimisi Guantanamo’ya kapatılan, kimisi ise işkenceci dikta rejimlerine teslim edilen Müslümanlara yönelik hukuksuzluklara kör!

09 Haziran 2016 Perşembe 16:04A+A-

Libyalı İslami hareket mensubu Abdulhakim Belhac’ın 2014’te karısıyla birlikte Tayland’da kaçırılarak Kaddafi yönetimine teslim edilmesi ve işkenceye maruz kalması davasında suçlanan İngiliz görevliler hakkında dava açılmamasına karar verildi.

İngiliz yargısı, Abdulhakim Belhac’ın açtığı davayla ilgili olarak verdiği kararında kaçırma eylemini organize etmekle suçlanan İngiliz istihbarat görevlileri hakkında yeterli delil bulunmadığı için soruşturma açılamayacağına karar verdi.

Belhac ailesiyle birlikte bulunduğu Tayland’da İngiltere’ye iltica etme girişiminde bulunduğu sırada MI6 tarafından kaçırılıp uzun yıllar hapis yatacağı ve işkence göreceği Libya yönetimine teslim edilmesinden sorumlu kişilerin yargılanması için İngiltere’de dava açmıştı.

2011’de Kaddafi’nin devrilmesinin ardından İngiliz istihbaratı ile Kaddafi yönetimi arasında yoğun işbirliği olduğuna dair bilgiler ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Middleeasteye.net

Haksöz-Haber İçin Çev.: Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT

1 Yorum