1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiliz Polisi ve İstihbaratına Suçlama
İngiliz Polisi ve İstihbaratına Suçlama

İngiliz Polisi ve İstihbaratına Suçlama

İngiltere'de yapılan bir ankete katılan Müslümanların yaklaşık yüzde 40'ı radikalleşmeye polis ve istihbarat servislerinin eylemlerinin neden olduğunu söyledi.

10 Nisan 2015 Cuma 14:31A+A-

İngiliz Sky haber kanalının yaptığı ankete göre, araştırmaya katılan Müslümanların yüzde 39'undan fazlası ülkedeki polis teşkilatı ve iç istihbarat servisi MI5 gibi kuruluşların yetkililerini radikalleşmeden sorumlu tutarken, yüzde 29'u gerekçe olarak başka şeyleri gösterdi.  

"İngiliz Müslümanların Suriye'ye gidişlerinin önlenmesinden kimin sorumlu olduğu" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 44'ü "aileler", yüzde 3'ü "polis", yüzde 15'i "hükümet", yüzde 9'u "dini liderler", yüzde 2'si ise "okullar" yanıtını verdi. 

Ankete göre ayrıca, İngiltere'deki Müslümanların dörtte birinden fazlası IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gidenlere sempati duyuyor. Bu oran, Müslüman kadınlar ve 35 yaş altı Müslümanlar arasında üçte bire yükseliyor. 

Güvenlik endişeleri, siyasi belirsizlik, nefret suçları, önyargılar gibi konularda soruların yöneltildiği ankete İngiltere'de yaşayan bin Müslüman ve bin Müslüman olmayan kişi katıldı.

HABERE YORUM KAT