1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Independent: “Hamas Gövde Gösterisi Yaptı”
Independent: “Hamas Gövde Gösterisi Yaptı”

Independent: “Hamas Gövde Gösterisi Yaptı”

Hamas’ın kuruluş etkinliklerine geniş yer veren The Independent: “Hamas kuruluş yıldönümünde gövde gösterisi yaptı.”

16 Aralık 2011 Cuma 13:13A+A-

Filistin halkı, Hamas'ın kuruluş yıldönümünde (14 Aralık) alanları hınca hınç doldurdu.

Hamas hareketiyle Siyonist rejim arasında varılan esir takası anlaşmasına geniş yer veren İngiliz gazetelerinden The Independent, Hamas’ın bunu İsrail’in yok edilmesi propagandasına malzeme yaptığını ve hareketin kuruluş yıldönümünde adeta güç gösterisinde bulunduğunu yazdı.

Hamas’ın 24. kuruluş yıldönümü etkinliklerine Filistin halkının akın ettiğini belirten gazete, Hamas liderlerinin bu etkinlikte bütün Filistin topraklarını kurtarmak için silahlı direnişten yana olduklarını bir kez daha ısrarla vurguladıklarını ifade etti.

Haberde Başbakan İsmail Heniyye’nin konuşmasına da geniş yer veren gazete, Hamas hareketinin Gazze'deki yönetimiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu.

Gazze ile işgal rejimi arasındaki gergin havaya da değinen gazete, işgal ordusunun Hamas ve İslamî Cihad hareketlerinin büyüyen askeri güçleri karşısında bölgeye yönelik geniş çaplı operasyonlardan bahsettiğine dikkat çekerek, Siyonist orduya bağlı Gazze Bölüğü komutanının Gazze ile yeni bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT