1. HABERLER

  2. HABER

  3. "İnceleme İçin Giden Ekibe Saldıran PKK'ya Konuşsun"
"İnceleme İçin Giden Ekibe Saldıran PKK'ya Konuşsun"

"İnceleme İçin Giden Ekibe Saldıran PKK'ya Konuşsun"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'ndaki basın toplantısında, 64. Hükûmet’in göreve başlamasının ardından, ilk resmî yurt dışı ziyaretini gelenek olduğu üzere KKTC'ye yaptığını belirtti.

01 Aralık 2015 Salı 11:29A+A-

Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin, “Bu olayla ilgili spekülasyon yapanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibine, hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine yönelik saldırılar yapılıyor? Eğer birileri bu olayın üstünün örtülmesini istiyorsa, o birileri, o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır.” dedi.

“Eğer Sayın Demirtaş'ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine inceleme için giden ekiplere ve baro temsilcilerine ateş açan o hainlere, o teröristlere, o alçaklara dönüp konuşmalı.” diyen Davutoğlu, “Kendisine hiçbir şey yapmayacak olan hukuk devleti kuralları içerisinde devlet temsilcilerine konuşmak yerine, dönüp oradaki teröristlere hitap etsin. Teröristleri arkasına alarak, teröristlerin yanında durarak ulaşacağı tek yer Tahir Elçi'nin katline sebebiyet verenlerle işbirliği yapma konumudur.” şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT