1. HABERLER

  2. HABER

  3. İmralı'yı Tasfiye Edip Süreci Vurma Planı!
İmralı'yı Tasfiye Edip Süreci Vurma Planı!

İmralı'yı Tasfiye Edip Süreci Vurma Planı!

Öcalan'ın 16 Şubat 1999'da İmralı'ya götürüldükten sonra gizlice çekilen sorgulama görüntüleri internet sitelerine düştü. İşçi Partisi'nin servis ettiği görüntülerin asıl amacının tekrar kanlı günlere dönüş olduğu iddia ediliyor.

07 Şubat 2014 Cuma 11:50A+A-

15 yıl önceki görüntünün bugün servis edilmesi, 'tape'lerdeki 'İmralı'yı tasfiye edip Kandil'i eyleme geçirme' planını akıllara getirdi.

Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonuyla başlayan kaset savaşına dün bir yenisi daha eklendi. Terörün şiddetli dönemlerinde PKK ile yakın ilişkileri gündeme gelen İşçi Partisi, Abdullah Öcalan'ın 16 Şubat 1999'da İmralı'ya götürüldükten sonra gizlice çekilen sorgulama görüntülerini dağıttı.

ÖCALAN'I İTİBARSIZLAŞTIRMA

Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey tarafından İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında dağıtılan görüntülerin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi halen Ergenekon'dan tutuklu bulunan emekli albay Hasan Atilla Uğur'un yaptığı sorgulama sırasında çekildiği tahmin ediliyor. 

"15 yıl sonra, neden şimdi yayınlandı?" sorusunu gündeme getiren montajlı görüntülerde, Öcalan'ı, kendisini destekleyen tabanın nazarında itibarsızlaştırma çabası dikkat çekiyor. Tam da Twitter'da sızdırılan ve Süleyman Hamit Müftigil adlı şahsa ait olduğu öne sürülen ses kaydından sonra İşçi Partisi'nin bu adımı atması ve partiye yakın yayın organlarında yayınlanması şüpheleri artırdı. 

Paralel yapı mensubu olduğu iddia edilen, ancak Gülen cemaatinin "tanımıyoruz" açıklaması yaptığı Müftigil'in ses kaydında, "Öcalan'ın yakın zamanda devre dışı bırakılacağı ve PKK'nın yeniden silahlı mücadeleye başlayacağı" ifadeleri yer alıyordu.

Ses kaydında ayrıca, "İmralı'nın hükmü bitti. Bundan sonra tekrar çatışmalı bir süreç geliyor. İmralı, hapiste olduğu için mecburen yandaş. O sempatik olmak durumunda ama öbürleri bunu kabul etmek zorunda değil" deniliyordu.

ÖZBEY'İN ASIL NİYETİNİ BELLİ EDEN CÜMLE

Sosyal medyaya düşen bu ifadelerin ardından yayınlanan görüntülerde ise Öcalan, kendisinin devlet tarafından taşeron olarak kullanılmasını teklif ediyor. Büyük devletlerin bu tür yöntemleri kullandığını söyleyen Öcalan, tek isteğinin "Apo iyi çalışır, görevini başarır" denilmesi olduğunu belirtiyor. Cımbızlanan bir başka ifade de "Milyonlarca insanı bu devlete bağlayabilirim. Mimar gibi bağlayacağım" şeklinde... Görüntüyü basına dağıtan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Özbey'in toplantıda sarfettiği, "Açılım kapanmıştır, çözüm Türk milletinin eline geçmiştir" sözleri de gerçek amaçla ilgili ipuçları veriyor.

ERGENEKON SANIĞI SORGULAMIŞTI

17 Aralık sonrası tabanına "tuzaklara kanmayın" diyen Öcalan'ın 1999'daki sorgusu sırasında çekilen gizli görüntüsü yayınlandı. Görüntünün Ergenekon sanığı emekli albay Hasan Atilla Uğur'un yaptığı sorgulama sırasında çekildiği tahmin ediliyor.

(Türkiye)

 

HABERE YORUM KAT