1. HABERLER

  2. HABER

  3. İmralı'ya Sekreterya Askıya Alındı
İmralı'ya Sekreterya Askıya Alındı

İmralı'ya Sekreterya Askıya Alındı

Önümüzdeki hafta yapılacak HDP Kongresi öncesi basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Kürkçü, İmralı'da sekreterya kurulmasının hükümet tarafından askıya alındığını duyurdu.

07 Kasım 2014 Cuma 18:00A+A-

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, çözüm sürecinde hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan, Ankara ve Kandil'deki KCK liderliği arasında mekik dokuyan HDP heyetinin İmralı'ya gidiş-gelişlerinin durduğunu belirterek, "Bunların yeniden başlatılması için başvuruda bulunduk. Buna cevap bekliyoruz" dedi. Kürkçü; Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 15-16 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek Halkların Demokratik Kongresi'yle ilgili bilgi verdi. Kongrenin en önemli gündem maddesinin çözüm süreci olacağını vurgulayan Kürkçü, sürecin devam etmesi için her yerde barış konferansları düzenleyeceklerini belirtip 'herkesin bu sürecin bir tarafından tutmasını istediklerini' söyledi. 

'İmralı'ya sekreterya askıya alındı'

Kürkçü, bir gazetecinin, "İmralı ile HDP heyeti arasında duran görüşmeler başlayacak mı?" sorusuna, "Daha önce mutabakata varılmasına rağmen, İmralı'da sekreterya kurulmasının hükümet tarafından askıya alındığı görülüyor. Rutin gidiş gelişler durdu. Bunların yeniden başlatılması için başvuruda bulunduk. Buna cevap bekliyoruz" yanıtını verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de kongreyle yeni bir süreç başlatacaklarını anlatarak, "Yeni yönetimi belirleyeceğiz. Barış meselesi en önemli çalışmalardan biri olacak. Herkes barışa mahkum" diye konuştu.

'Kürtlerin silah istemesini çelişki olarak görmüyorum'

Bir gazetecinin "PKK, on binlerce insanı öldüren ABD'den silah yardımı istedi. Buna ne diyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Tuncel, "IŞİD orada ağır silahlarla saldırıyor. Kürtlerin eşit şartlarda savaşmak içim yardım istemesini çelişki olarak görmüyorum. IŞİD'e karşı eşit savaşmak, oradaki halkların yaşam güvencesi için normal bir durum" dedi. Aynı gazeteci bu kez, "Hem IŞİD'e ABD silah verdi diyorsunuz, hem de ABD'den silah istiyorsunuz" değerlendirmesi yapınca tuncel de buna "Bunu isterseniz toplantı bittikten sonra baş başa konuşalım" karşılığını verdi. 

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de kongrede süreci ele alacaklarını belirterek, "Son dönemdeki gelişmelere bakarsak, 2015 yılında ciddi sorunların herkesi beklediğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT