1. HABERLER

  2. HABER

  3. İMKANDER'den Suç Duyurusu
İMKANDER'den Suç Duyurusu

İMKANDER'den Suç Duyurusu

İnsan hakları çalışmaları ve Kafkasya ve Suriye'ye yardımlarıyla bilinen İMKANDER suç duyurusunda bulundu.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 02:20A+A-

İnsan hakları çalışmaları ve Kafkasya ve Suriye'ye çalışmalarıyla bilinen İMKANDER İran'nın resmi haber ajansı ABNA tarafından hedef gösterildiği belirtildi.

Türkiye'de yasadışı DHKP-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Mustafa Seyfullah Kılıç ismiyle maruf şahsın verdiği röportajda çeşitli İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının hedef olarak gösterildi ifade edildi.

İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına saldırıların arttığı günlerde PKK’ya hedef gösterilen İslami gruplar arasında İMKANDER öne çıktı. İMKANDER'in Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından desteklendiği, Suriye'deki yardım faaliyetlerinde öncü bir kuruluş olduğu şeklinde haberleştirilen röportajda İMKANDER Türkiye'deki DHKP-C, MLKP ve PKK gibi yasadışı örgütlerine hedef olarak gösterildi.

İMKANDER yönetim kurulu konuyu değerlendirerek başta gazeteci-yazar (!) olduğu iddia edilen DHKP-C örgütünün Türkiye'deki destekçilerinden Mustafa Seyfullah Kılıç başta olmak üzere İran'ın resmi haber ajansı ABNA ve bu hedef gösteren haberin yayınlanmış olduğu Taha Haber'e yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusunda bulundu.

İMKANDER ayrıca PKK tehdidinin İslami gruplara, İslami Sivil Toplum Örgütlerine ve İslami kimlik ve şahsiyet sahibi insanlara yönelik infaza dönüştüğü bir süreçte kendilerine yönelik bu tehdidin bertaraf edilmesi için devlet yetkililerine de çağrıda bulundu ve güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını talep etti.

İMKANDER daha önce de Kafkasya'dan gelen mültecilere yapmış olduğu yardımlardan dolayı Rusya Federasyonu tarafından hedef tahtasına oturtulmuş ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine şikayet edilmişti. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptığı oylamada İMKANDER'in herhangi bir suç unsuru oluşturabilecek bir faaliyetinin bulunmadığı, tamamıyla insan hakları alanında çalışmalar yürüttüğü, uluslararası anlamda insani yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirtmiş ve bu sebeple Rusya'nın faaliyetlerin durdurulması talebini reddetmişti. 

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer; Esed rejimine silah ve lojistik anlamda en büyük desteği veren İran ve Rusya'nın İMKANDER'i Kafkasyalı savaş muhacirlerine yardım etmekle kalmayıp Esed'in mağdur ettiği Suriyelilere de yardımda bulunmasının getirdiği rahatsızlıktan dolayı hedef haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

(PressMedya)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum