1. HABERLER

  2. HABER

  3. İmamlar Kürtçe Hutbe Verebilir!
İmamlar Kürtçe Hutbe Verebilir!

İmamlar Kürtçe Hutbe Verebilir!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, imamların görev yaptıkları yerlerde talebe göre Kürtçe hutbe verebileceklerini söyledi.

18 Şubat 2013 Pazartesi 14:23A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan imamların, görev yaptıkları bölgelerde, talep olması halinde, o bölgenin diliyle hutbe verebileceklerini söyledi.

NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'a konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kürtçe Hutbe" konusunda da açıklamalarda bulundu.

Bekir Bozdağ, "Kürtçe hutbe hazırlığı yapılıyor mu?" şeklindeki bir soru üzerine "TRT 6'da Kürtçe dini programlar yapılıyor. Geçen sene mübarek gecede Kürtçe Mevlidi Şerif de okundu. Cemaatin tamamı orada Türkçe bilmiyorsa ve orada görev yapan imam, hatip onların dilini biliyorsa o dille hitap etmesi doğru olandır" diye konuştu.

Erdoğan da Destek Vermişti!

Başbakan Erdoğan Mardin’de önceki akşam yemeğinde bir araya geldiği sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin gündeme getirdiği Kürtçe vaaz talebine “Önemli olan hangi dilde söylediği değil, ne söylediğidir. Hutbelerin içinde zaten Arapça var. Türkçe olarak bugüne kadar anlatılıyor. Birileri ‘ben Kürtçe daha iyi istifade ediyorum’ diyorsa hocaefendilerin bunu karşılaması lazım” diyerek destek vermişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum