1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İmam Buhari Vakfı'ndan HALEP İçin Yardım Seferberliği
İmam Buhari Vakfı'ndan HALEP İçin Yardım Seferberliği

İmam Buhari Vakfı'ndan HALEP İçin Yardım Seferberliği

İmam Buhari Vakfı, kuşatmanın yarılarak insani yardım koridorlarının açıldığı Halep'e yardım ulaştırıyor.

19 Ağustos 2016 Cuma 19:54A+A-

Bir süre kuşatma altında kalan ve sonrasında muhalif güçlerin çabaları ile insani yardım koridorlarının açıldığı Halep'e yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. 

Yardım kampanyalarına teveccühü ile bilinen Türkiye halkı, Rus ve rejim hava kuvvetlerinin yoğun bombardımanına rağmen, yurdunu terketmeyen, "izzetli bir ölümü zillet içinde bir yaşama tercih eden" Halep halkını yalnız bırakmıyor.

İran'ın mezhep eksenli yayılmacı politikaları ve Rusya'nın politik hesapları arasında sıkışan ve acılarla boğuşan Halep halkı, karakterli bir duruş sergileyerek öz vatanından ayrılmıyor. Halep'e yardım faaliyetlerini organize eden kuruluşlar, Halep'in düşmesi halinde emperyalist güçlerin plan ve projelerinin Türkiye üzerine yöneleceğini belirterek, acıların her türlüsünü tecrübe eden fakat evini terketmeyen onurlu halka gönderilecek yardımları bir 'vefa borcu' olarak nitelendiriyorlar. 

İmam Buhari Vakfı, istikrarlı bir şekilde Halep halkına yardım ulaştırmaya devam ediyor. Kuşatmanın ağır baskısı ile beli bükülen ama tüm zorluklara rağmen mücadele ve karşı koyma dirayetini kaybetmeyen Halep halkı şimdi daha çok desteğe ihtiyaç duyuyor.

İmam Buhari Vakfı, yeni yardım tırlarının 21 Ağustos 2016 (Pazar günü) saat 11.00′de hareket edeceğini duyurdu. Vakıf, tırların yola çıkma anına katılım ve destek çağrısında bulundu.

Vakfın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.” buyuran Peygamberimiz (s.a.v)’i kendisine rehber edinen vakfımız Suriye’ye yardımlarına devam ediyor…

Özellikle Rejim, Rusya ve Şii milislerce kuşatma altına alınmaya çalışılan Halep’te direnmekte olan mazlum kardeşlerimizin ellerine ulaşmasını planladığımız insani yardım amaçlı tırlarımız 21 Ağustos 2016 saat 11.00′de İmam Buhari Vakfı önünden yüklenerek hareket edecektir.

Tır Konvoyun da;

1 Tır

Kumanya Kolisi

2 Tır

Un

1 Tır

Su

Adres :Güneşli, Ayçin Sk. No:36, Bağcılar/İstanbul
İrtibat : 0212 550 6377 

Rabbimiz emeği geçenlerden razı olsun. İyilik ve takva üzerine yardımlaşın.

Kampanya tanıtım afişi:

imm1.jpeg

HABERE YORUM KAT