1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlköğretim Kitabında ÇYDD Dersi
İlköğretim Kitabında ÇYDD Dersi

İlköğretim Kitabında ÇYDD Dersi

Ergenekon davasında ismi sık sık geçen ÇYDD ile onun kurucusu Türkan Saylan, MEB tavsiyeli kitapla öğrencilere öğretiliyor.

02 Nisan 2012 Pazartesi 15:23A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim 5. Sınıflarda okutulan ders kitaplarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Türkan Saylan'ın da yer aldığı belirlendi. Kamuyou ÇYDD'yi Ergenekon davası ve "Cumhuriyet Mitingleri"nden hatırlıyor.

Dr. Murat Gürkan Gülcan, Özen Bayram, Zafer Kılıç, Fatih M. Karakaya, Aliye Midilli tarafından kaleme alınan kitapta ÇYDD'nin kuruluşu ve amacı anlatılıyor. Kitapta, ÇYDD ile ilgili öğrencilerin alıştırma ve araştırma yapmaları da isteniyor. Kitapta ayrıca bir dergide Türkan Saylan'la ilgili habere de yer veriliyor.

Ergenekon davası kapsamında aramaların yapıldığı ÇYDD'de ve Türkan Saylan'ın evinde öğrencilere burs verildiği sırada gözetilen kriterler ortaya çıkmıştı. Derneğin özellikle İmam-Hatip mezunu ve cemaat evlerinde kalan öğrencileri fişlediği, onlara burs verilmemesi gerektiği yönündeki politikalarını ortaya koyan dökümanlar ele geçirilmişti.

Derneğin kurucusu Türkan Saylan da cumhurbaşkanlığı seçimi dönemlerinde düzenlenen "Cumhuriyet Mitingleri"ni organizatörleri arasında yer almıştı.

Kitap MEB Talim TK tarafından 4/2/2008 tarih ve 14 sayılı kararıyla 5 yıl süre ile ders kitabı olarak kabul edilmişti.

Kaynak: Toplumsal Hafıza

cydd-turkan-saylan-sosyal-bilgiler-ders-kitabi.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum