1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlker Başbuğ'dan Sert Mesajlar...
İlker Başbuğdan Sert Mesajlar...

İlker Başbuğ'dan Sert Mesajlar...

İnternet Andıcından tutuklu eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, avukatı aracılığıyla sert mesajlar verdi.

04 Şubat 2012 Cumartesi 09:55A+A-

 

"Alnım açık, asıl mücadelem bundan sonra başlıyor."

İnternet Andıcı davasından 6 ocakta tutuklanan Başbuğ hakkındaki iddianame önceki gün tamamlandı. İddianamede, İlker Başbuğ'un ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.
 

‘Dosyama el koyun’ başvurusu

Bunun üzerine Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, dün müvekkilinin Yargıtay’a başvurarak “dosyama el koyun” dediğini bildirdi. Sezer yaptığı açıklamada, 17 ocakta tutukluluğa yapılan itirazın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildiğini hatırlatarak, “20 Ocak 2012’de Yargıtay’a müracaat edilerek soruşturma dosyasının derhal istenmesinin” talep edildiğini bildirdi. Avukat Sezer, “İddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararını açıklaması beklemeksizin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi dikkat çekicidir” dedi. Başbuğ'un avukatı Sezer, akşam da canlı yayında Star Ana Haber'de soruları yanıtladı. Sezer, yaptıkları görüşmede Başbuğ'un kendisine "Bana teslim edilen her görevi layıkıyla yasal sınırlar içerisinde yerine getirmek üzere özveriyle canla başla yapmaya çalıştım. Bu anlamda vicdanım rahat, alnım açık, başım dik. Asıl mücadelem bundan sonra başlıyor" dediğini belirtti.
 

‘e-muhtıradan haberi yoktu’

İlker Başbuğ'un emuhtıradan haberi olmadığını söyleyen Sezer, "Sayın Başbuğ'un Yaşar Büyükanıt'ın canlı yayında söylediği "emuhtırayı kendim kaleme aldım" sözleri dışında konuyla ilgili bir bilgisi yoktu" dedi. Başbuğ'un üç kişi kapasiteli bir koğuşta tek başına kalmasının uygun olmadığını ifade eden avukat Sezer şunları söyledi: "Müvekkilimiz Başbuğ 70 yaşında bir insan. Yanında bir kişinin kalması sağlık ve moral motivasyon açısından daha uygun olur. Yalnız başına kalmasından rahatsızız. Bu konuyu da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettik." 

HABERE YORUM KAT