1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlker Başbuğ’a Müebbet Hapis Cezası
İlker Başbuğ’a Müebbet Hapis Cezası

İlker Başbuğ’a Müebbet Hapis Cezası

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verildi..

05 Ağustos 2013 Pazartesi 15:02A+A-

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ darbeye teşebbüsten hapis cezası aldı.

Başbuğ'un suçu; Örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek...

Mahkemenin suç duyurusu üzerine hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ocak 2012'de tutuklanan Başbuğ hakkındaki Türk Ceza Kanunu'nun 312/1. maddesi gereğince, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, 15 Şubat 2012'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Başbuğ hakim karşısına ilk kez 26 Mart 2012'de çıktı. Kısa bir konuşma yaparak savunma yapmayacağını söyleyen Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenilmesi sırasında ve esas hakkındaki savunma olmak yapmak üzere bazı duruşmalara katıldı.

Birinci "Ergenekon Davası"nın, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda 3 Ağustos 2009'da yapılan duruşmasında, dosyanın, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin, aralarında tutuklu sanıklar Alpaslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8 sanıklı dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi.

Mahkeme, "Vatanseverler Davası", Alparslan Arslan'a Danıştay saldırısında kullanılan Glock marka silahın satılmasına ilişkin dava, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a yönelik suikast hazırlığı davası, savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü sırada tehdit edilmesi dosyası, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyalarını birinci "Ergenekon Davası", ikinci "Ergenekon Davası" ile "İrtica ile Mücadele eylem Planı" davasını da ana dava da birleştirdi.

Toplam 23 ayrı iddianamenin birleştirildiği davada, tutuklu sanık sayısı 66, toplam sanık sayısı da 275 oldu.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum