1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlk turda helalleşiyorduk… İkinci turda hesaplaşıyor muyuz?
İlk turda helalleşiyorduk… İkinci turda hesaplaşıyor muyuz?

İlk turda helalleşiyorduk… İkinci turda hesaplaşıyor muyuz?

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı son videoda sağa sola ateş püskürdü!

17 Mayıs 2023 Çarşamba 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

“Biz bu vatanı sokakta bulmadık.” Dünyadaki en içi boş hamaset cümlesi herhalde budur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur yaklaşırken “ne yapsam da aradaki farkı kapatıp öne geçsem” endişesiyle akıl ve mantık dışı işlere başvuruyor.

Türkiye’ye vaat edebilecek hiçbir şeyi olmayan Kılıçdaroğlu’nun seçim propagandalarının toplumda bir karşılığının olmadığı kanıtlandı. Durum böyle olunca Kılıçdaroğlu ve çevresindekiler seçimin en çok oy alan üçüncü adayına yanaşmak için her şeyi yapar hale geldiler!

Savaştan kaçan kadın ve çocukları seçime malzeme kılan Kılıçdaroğlu, Oğan seçmenini bu kanaldan tabiri caizse "kafalamak" istiyor. Bunun içinse ilk turdakinden farklı bir söylem geliştirerek “helalleşme” söylemlerini bir tarafa attı bile...

Tutarlılık gibi bir derdi zaten olmayan Kılıçdaroğlu popülizm ile %45 oy aldı. Şimdi ise aradaki iki buçuk milyon oy farkını yine popülizm ile aşmak istiyor. Bu yüzden mültecileri ve Hüda Par’ı hedef alıyor!

Türk milliyetçilerine safına çekmek için Hüda Par’ı ve onu destekleyen Kürt seçmeni hedef tahtasına oturtan Kılıçdaroğlu diğer yandan ise Türkiye’deki en savunmasız kesim olan mültecileri durmaksızın ötekileştiriyor!

Hani helalleşecektik? Hani Türkiye’nin en büyük ihtiyacı normalleşmeydi? Helalleşme konusunda samimi olan bir insan şu cümleleri kurar mı?

Bugün 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız.

’Sınır namustur’ dedik.. Sınırımızı korumaktan aciz her gün akın akın damarlarımıza sızan bu başı bozuk insan selini seyreden, yarın öbür gün 10 milyondan 30 milyona çıkıp, bekamızı tehdit edecek bu mülteci akını karşısında ithal oy ümidi uğruna kılını kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız.

Kadınlara eşya gibi bakıp, onları sahiplendireceğini söyleyenlere,   kadınları domuz bağıyla katledenlere, küçücük evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız. 

Ardından ise kendisinden milyonlarca daha fazla oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edip seçim döneminde gizlediği ortodoks Kemalist söylemlere sığınıyor:

Daha düne kadar BOP’un eş başkanı olan, şimdilerdeyse kapısında el pençe divan durduğu Rusya’nın güdümüne giren, çakma dünya liderine vatanımızı bırakmayacağız. 

ABD ve FETÖ’yle işbirliği yapıp milli orduya kumpas kuranlara, Balyoz’da, Ergenekon’da vatansever subaylarımızı hapse tıkanlara ordunun en mahrem yeri olan kozmik odayı namertlere açıp, onlarca vatansever istihbaratçının şehit edilmesine neden olanlara vatanımızı bırakmayacağız. 

Vatanını seven sandığa gelsin. Bu vatanın gerçek sevdalıları, bedel ödeyenler türlü yalanlarla, sureti muhalefetten görünenlerle sizi oyalamak istiyorlar. 

Ve siz gençler, ayağa kalkın, ayağa… Ölü toprağını atın üzerinizden, vatanını seven sandığa gelsin. 

Siz ey insan hakları savunucuları! Bu ırkçı, yabancı düşmanı oportünisti desteklemeye devam mı edeceksiniz? "Allah’ını seven defansa gelsin" trajikomedisiyle siyasi rant elde etmek isteyen Türkiye’nin gördüğü en büyük pragmatist siyasetçilerden birisinin saçmalıklarına göz mü yumacaksınız? Tutarsızlığın dibinde dolaşan ama kimseye hesap verme derdine dahi düşmeyen Kılıçdaroğlu masumları hedef alırken hiçbiriniz bir şey demeyecek misiniz?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum