1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İlk başörtülü vali Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?
İlk başörtülü vali Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

İlk başörtülü vali Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listede 10. sırada yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 15:01A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi. Dokuz şehrin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Dokuz şehre ise yeni valiler atandı.

Listeye göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandı. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçti.

Kübra Güren Yiğitbaşı kimdir? 

1979 Ankara doğumlu olan Kübra Güran Yiğitbaşı, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde yaptı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" adlı yüksek lisans tezi yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde de, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yaptı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler verdi. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulundu.

15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan "Kalplerin Direnişi" adlı belgesele imza attı. “Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım” adlı bir kitap kaleme aldı.

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdürürken, Afyonkarahisar Valiliği'ne atandı. Evli ve 3 çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum