1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İlhan Ömer, Netanyahu'nun Açıklamalarını Yalanladı
İlhan Ömer, Netanyahu'nun Açıklamalarını Yalanladı

İlhan Ömer, Netanyahu'nun Açıklamalarını Yalanladı

ABD Kongresi üyesi İlhan Ömer işgal altındaki Filistin topraklarına yapmayı planladıkları ziyaret hakkında İsrail işgal devletinin başbakanı Benyamin Netanhyahu'nun yaptığı açıklamaları yalanladı.

17 Ağustos 2019 Cumartesi 21:29A+A-

İlhan Ömer bugün (17 Ağustos Cumartesi), twitter üzerinden yayınladığı birkaç mesajda kendisinin ve Temsilciler Meclisi üyesi arkadaşı Reşide Tuleyb'in ziyaretleri esnasında herhangi bir hükümet yetkilisiyle veya İsrail'deki muhalif kanattan olanlardan birileriyle görüşmeyi planlamadıklarını söyledi.

Cuma günü ziyaret planının iptal edildiğinin açıklanmasından sonra kendilerinin Knesset'in Arap ve yahudi üyeleriyle ve İsrail'in güvenlik yetkilileriyle görüşmek istediklerine dair söylentiler çıkarılmasına da tepki gösterdi.

Ömer açıklamasında, Netanyahu'nun iddialarının yalan olduğunu, kendisinin heyetinin İsrail'deki ABD büyükelçisi David Friedman ile görüşmek istediğini söyledi.

İlhan Ömer, ziyaretlerinin amacının Filistin'de olan bitenler hakkında, olayların taraflarının tavırları hakkında bire bir bilgi edinmek olduğunu, ABD Temsilciler Meclisi'nin üyesi olarak bunu görev saydıklarını ifade etti.

Perşembe günü İsrail işgal yönetimi, ABD Kongresi üyesi Reşide Tuleyb ile İlhan Ömer'i İsrail'i boykotu teşvik etmekle suçlayarak Filistin'e ziyaret düzenlemelerini kabul etmemişti. Daha sonra İçişleri Bakanı sadece Reşide Tuleyb'in ninesini ziyaret etmesine izin vermeyi kararlaştırdı. Ancak işgal devletinin çok ağır şartlar ileri sürmesinden dolayı Tuleyb ziyareti reddetti. Cuma günü yayınladığı twitter mesajında da; "Bu zalim şartlar altında ninemi ziyaret etmemin ırkçılık, zulüm ve haksızlıkla mücadele konusunda tüm inandıklarımla çelişeceğine karar verdim" ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT