1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlahiyat Öğrencileri 'Formasyon' Haklarını İstiyor
İlahiyat Öğrencileri 'Formasyon' Haklarını İstiyor

İlahiyat Öğrencileri 'Formasyon' Haklarını İstiyor

İlahiyat Fakültesi öğrencileri, 28 Şubat sürecinde ellerinden alınan "formasyon" haklarının iadesi için Ayasofya Müzesi önünde eylem yaptı.

10 Aralık 2013 Salı 14:16A+A-

Marmara ve İstanbul Üniversiteleri İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile Türkiye İlahiyat Fakülteleri Öğrenci Birliği ve İlahiyat Öğrenci Platformu üyeleri, 28 Şubat sürecinde kaldırılan formasyon haklarının geri verilmesi için Ayasofya Müzesi önünde eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi İhsan Koç, "İlahiyat öğrencilerinin öğretmen olabilmeleri için gerekli görülen formasyon dersleri, kuruluşlarından beri İlahiyat Fakültelerinde okutulmasına rağmen, 28 Şubat sürecinde siyasi ve ideolojik sebeplerle kaldırılmıştır. Daha sonra ise Sakarya, Bursa ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde pilot uygulama yapılarak bir müddet okutulmuştur. Ancak, 2010 yılında Eğitim-Sen'in Danıştay 8. Dairesi'ne açtığı bir dava sonucu, ilahiyat öğrencilerinin dört yıllık lisans öğrenimleri sırasında formasyon dersleri almaları, 'kamunun zararı' gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla durdurulmuştur. Bu karar ile, ilahiyat öğrencileri pedagojik formasyon derslerini ancak fakültelerinden mezun olduktan sonra alabilecek hale getirilmiş, böylece de bir yıl süren hazırlık sınıfıyla birlikte toplam altı yılda öğretmen olmaya mecbur edilmişlerdir. 28 Şubat döneminde kepçe ile alınan haklarımızın aradan geçen sürede bizlere kaşıkla verilmeye çalışmasını esefle kınıyoruz. Haklının ve hakkın yanında olduğunu her platformda dile getiren hükümet yetkililerini, ilahiyat öğrencilerine haklarını iade etmeye davet ediyoruz" dedi.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT