1. HABERLER

  2. HABER

  3. İlahiyat Düşmanı Öğretmenlere Maaş Cezası
İlahiyat Düşmanı Öğretmenlere Maaş Cezası

İlahiyat Düşmanı Öğretmenlere Maaş Cezası

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, ilahiyat derslerini boykot eden öğretmenlere maaş cezası kesti.

06 Nisan 2012 Cuma 11:27A+A-

KKTC'de, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) üyesi öğretmenler, Haspolat Meslek Lisesi'nde ilahiyat bölümü açılmasını protesto ederek, derslere girmeme kararı almış, sınav notlarını idareye teslim etmedikleri için, öğrenciler yarıyıl tatiline karnesiz girmişlerdi. Habervaktim'in ısrarla üzerine gittiği bu büyük skandalın başaktörlerine ceza kesildi.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, “ilahiyat bölümü açılıyor” diye ortalığı ayağa kaldırarak, dersleri boykot eden Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası üyesi öğretmenlere, girmedikleri derslerin ücretini maaşlarından kesti. KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün talimatıyla, bu öğretmenlerin maaşlarından 650'şer TL kesinti yapıldı. 

KTOEÖS, öğretmenlerden yapılan kesintilere karşı Güzelyurt'ta eylem yaptı. KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün öğretmenleri “cezalandırdığını” ileri sürerek, “KTOEÖS'le mutabakata varıldığı yazılı olarak açıklanmasına rağmen kasıtlı olarak öğretmenlere yasadışı kesinti yapılmıştır” iddiasında bulundu. 

“MEB DEĞİL ÜMMET BAKANI”

Gökçebel ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e hakaretlerde bulundu. KTOEÖS Başkanı, “Ümmet Bakanı” ifadesini kullandığı Bakan Dürüst için, şunları söyledi:

Her fırsatta kendisinin de öğretmen olduğunu açıklayarak öğretmenlere şirin görünüp kazık atmayı marifet saymaktadır. Öğretmen okullarımıza ilahiyat alanı sokulmasın diye mücadele etmiştir. Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, herkese eşit, parasız kamusal eğitim için mücadele etmiştir. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı ve ahbap çavuşu Maliye Bakanı yasada olmayan uydurma suç icat edip, yasadışı bir şekilde öğretmenden 650 bin TL ceza kesmişlerdir. Öğretmenlere yapılan yasadışı kesintilerden ülkenin mali denetçisi Sayıştaylığın haberi neden olmamıştır? Kemal Dürüst 15 ay Meclisi boykot etmişti acaba onun kesintileri yapılmış mıdır? Bu 15 ay emeklilik hakkı kazandıran hizmetten sayılacak mıdır?

 

HABERE YORUM KAT