1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidara Tavsiye Edeceğiniz Şey Zalimle Uzlaşmak mı?
İktidara Tavsiye Edeceğiniz Şey Zalimle Uzlaşmak mı?

İktidara Tavsiye Edeceğiniz Şey Zalimle Uzlaşmak mı?

Saadet Partisi ve lideri Temel Karamollaoğlu, Esed ısrarından vazgeçmiyor!

16 Eylül 2019 Pazartesi 20:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yüzbinlerce insanı katleden zalim, diktatör birisiyle ısrarla görüşülsün tavsiyesinde bulunan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmesinde de yine bu teklifini dile getirdi.

Suriye’ye kıyasla Mısır’da çok daha az kişi katledilmesine rağmen diktatör Sisi’yi Firavun diye nitelendiren Saadet Partisi ve lideri, iş Esed’e gelince onunla görüşme, uzlaşma teklifinde ısrar etmek suretiyle Perinçek çizgisine yakın durmaktan çekinmiyor.

SP ve Karamollaoğlu’nun bu duruşunun İrancılıktan kaynaklı olup olmadığı da akla gelen bir diğer soru. Çünkü İrancı siyasetin geçtiğimiz yıllardan bu yana Türkiye’de etkin olduğu kanallardan birisinin de Saadet Partisi olduğu biliniyor. SP ve liderinin Esed söyleminde de bunun etkisinin olup olmadığı merak konusu…

*

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’nin Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini konu edindiği “Erdoğan’ın İlginç Görüşmeleri ve Yeni Kulisler” başlıklı yazısının (16 Eylül 2019) konuyla alakalı kısmı:

“Üçüncü olarak çok netameli bir konuyu gündeme getirmiş Temel Karamollaoğlu. ‘Esad’la görüşün’ demiş. Sözleri aynen şöyle: ‘Siz doğrudan Esad’la görüşmeyebilirsiniz ama Esad’la doğrudan bir temas kurulması lazım. Suriye’deki gelişmeler bizi endişelendiriyor. ABD, PKK’ya on binlerce TIR silah yardımı yapıyor. Amerikalılar bir ordunun kurulması için gerekli olan her silahı verdiler. Bu bizi endişelendiriyor. Bu ancak Esad’la görüşerek çözülebilecek bir konu. Siz olmasanız da sizin adınıza birilerinin doğrudan Esad’la görüşmesi lazım.’”

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum