1. HABERLER

  2. HABER

  3. İkna Odaları Mimarından Katsayı Hamlesi
İkna Odaları Mimarından Katsayı Hamlesi

İkna Odaları Mimarından Katsayı Hamlesi

CHP’li Nur Serter katsayıyı Danıştay’a taşıdı. Serter’in bu girişimine büyük tepki geldi.

21 Ocak 2012 Cumartesi 09:38A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’da ayrı ayrı dava açtı. Serter ve Yılmaz, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Serter, katsayı uygulamasına ilişkin düzenlemenin, eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olduğunu ve meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarında dikey geçiş, ek puan gibi çeşitli avantajlara sahip olduğunu iddia ederken genel lise öğrencilerinin tek şanslarının sınavı kazanmak olduğunu söyledi.

Katsayı kararı tamamen siyasi

Dilek Akagün Yılmaz da kendisinin de aynı konuda “kızı mağdur olmuş bir anne olarak” Danıştay’da dava açtığını söyledi. Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan kızı Göksenin’in diğer çocuklar gibi, “yap-boz tahtasına dönen” eğitim sisteminden mağdur olduğunu anlatan Yılmaz, bundan sonra da söz konusu katsayı uygulamasına ilişkin düzenleme nedeniyle mağdur olacağını iddia etti. Yılmaz ayrıca, katsayı kararının tamamen siyasi olduğunu ileri sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığının çocukların Umre’ye götürülmesine ilişkin organizasyonunu da eleştiren Yılmaz, laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşıldığını savundu. Serter ve Yılmaz, davayı kişisel olarak açtıklarını söyledi.

28 ŞUBAT DÖNEMİNİN KRONİK DÜŞMANLIĞI

CHP’li vekillerin Danıştay’da açtığı iptal davasına tepki gösteren ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, “Bu haksız uygulamanın nedeni de 28 Şubat dönemidir. YÖK’ün katsayı düzenlemesine sevinmiştik. Bir siyasi partinin böyle bir haksızlığa yol açacak bir gayret içinde olması kötüdür. Aslında CHP’nin içinde de bir bütünlük yok. İnşallah hukuk süreci haksız mücadeleyi hakkıyla sonuçlandıracaktır. Yaptıkları kronik İmam Hatip düşmanlığı şeklinde algılanabilecek bir davranıştır. Halbuki böyle yaparak diğer meslek liselileri de mağdur ediyorlar. Öğrenciler de aileler de CHP’nin değişmeyen bu işten yaka silkti” diye konuştu.

BU İŞİ KAŞIMAKTA HALA ISRAR EDİYORLAR

Başvurunun bireysel sayılamayacağını ve CHP’nin ‘Geçmişte hatalarımız oldu’ derken şimdi böyle bir konuya tekrar girdiğini belirten ÖZGÜRDER Başkanı Rıdvan Kaya’ysa, “Artık Türkiye değişti. Kimsenin de katsayının düzeltilmesine bir itirazı olmadı. Ama birileri hala bu işi kaşımakta ısrar ediyor. Aslında sınav zamanında öğrencilerin konsantrasyonu bozulmasın diye sınav alanlarının yakınında klakson çalınmasına engel olmak için harcanan çaba katsayıda eşitlik için harcansaydı bugün daha farklı yerde olurduk. Bu düzenleme yapıldıktan sonra da itiraz etmek doğru bir adım değil. Danıştay’ın doğru kararı vereceğini ve bu dava kararı ile birlikte strese giren öğrencilerin stresini azaltacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

YENİ CHP ESKİ CHP GİBİ DAVRANIYOR

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’sa, şunları söyledi: “Açılan dava kesinlikle özgürlüklere bir müdahaledir. Yani CHP belki imam hatiplilerin diğer üniversitelerdeki bölümlere girişine engel olmak istiyor ama farkında olmadan ya da olarak diğer meslek liselerinin de aslında istikballerini karardan bir iş yapıyor. İmam hatiplilerin meslek liseleri içindeki oranı yüzde 7-8 gibidir. Dolayısıyla laiklik takıntısı ile imam hatip üzerinden meslek liselileri mağdur ediyor. Yeni CHP eski CHP gibi davranıyor. Genetik kodlarına uyguluyorlar. Kendi içlerinde bu davranışlarının bir takım siyasal gerekçeleri olabilir ama bunun adalete özgürlüğe müdahale ettiği açıktır.”

STAR

HABERE YORUM KAT

1 Yorum