1. HABERLER

  2. HABER

  3. İkinci İsrail'i Protesto Davası Ankara'da 20 Mart'ta!
İkinci İsraili Protesto Davası Ankarada 20 Martta!

İkinci İsrail'i Protesto Davası Ankara'da 20 Mart'ta!

Bir İsrail spor kulübüyle Ankara'da oynanacak maç nedeniyle İsrail'i protesto eden 19 kardeşimiz, 20 Mart Salı günü Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

19 Mart 2012 Pazartesi 12:01A+A-

Yarın Ankara’da görülecek dava için başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerden Ankara’ya otobüs kaldırılacaktır. Bilgi için Mavi Marmara Derneği ile iritibata geçilebilir: 0533 277 09 74

HAKSÖZ-HABER

İsrail'in Mavi Marmara gemisine kanlı bir baskın yapıp 9 kardeşimizi şehit etmesinden sadece 2 ay sonra Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri için Ankara'ya gelen İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nı Mavi Marmara yolcuları, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 19 kişi, 24 Temmuz 2010 tarihinde protesto etti.

Biletleri ellerinde olduğu halde karşılaşmaya alınmayan gruba, bir de dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan; İsrail takımının gelişini protesto eden 19 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde evleri ve işyerlerinden alınan protestocuların, karakollarda ifadelerine başvurulması üzerine Savcı Nadi Türkaslan, 2911 kanunun 32/1. maddesindeki “izinsiz gösteri yürüyüşüne katılmak” suçu sebebiyle, 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis talebini içeren iddianame hazırladı.

Savcı Nadi Türkaslan'ın hazırladığı iddianame; Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, HEDADER Konya Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yılmaz, AYDER (Konya) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, ÇIDAM (Konya) Başkanı Adem Ceylan, Haksöz yazarlarından Özgür-Der Ankara Temsilcisi Abdurrahman Çeliker, Radyo Denge (Ankara) Genel Yayın Yönetmeni Hayati İsaoğlu, Mavi Marmara yaralılarından yazar Hamza Er ve gazeteci Adem Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi, Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 20 Mart 2012 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Konuyla ilgili Mavi Marmara Derneği’nden yapılan açıklama:

Mavi Marmara Yolcularına Açılan Davalar Devam Ediyor...

Kayseri’de oynanan basketbol maçında ‘Kahrolsun İsrail’ sloganı attıkları ve karşılaşma esnasında Filistin bayrağı açtıkları için haklarında tutuklama istemiyle dava açılan ve hakim karşısına çıkan gençlerin ardından şimdi de ikinci bir hukuk skandalı Ankara’da yaşanıyor. 

Başkent spor salonunda 24.07.2010 tarihinde oynanan İsrail – Sırbistan ulusal voleybol maçını izlemek ve İsrail takımını Mavi Marmara gemisine düzenlenen operasyon dolayısıyla protesto etmek isteyen Filistin dostları, çevik kuvvet güvenlik güçleri tarafından biletleri olduğu halde karşılaşmayı seyretmek üzere salona alınmamıştı. Bunun üzerine grubun barikat önünde bekleme yapması ve slogan atması nedeniyle 19 kişi hakkında fezleke düzenlenerek haklarında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanunu 32/1 maddesi uyarınca cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırlandı. Ankara’daki Filistin dostlarının suçları da iddianameye göre polis barikatı önünde ‘Burası Türkiye, İsrail değil’ ve ‘Katil İsrail Türkiye’den defol’ sloganı atmak olmuştur.

Mavi Marmara katılımcıları ve destekçileri hala Mavi Marmara davalarının açılmasını beklerken kendileri aleyhine jet davalar açılmasınıbir türlü kabul edememektedir. Bazı savcıların niyeti Türkiye’de İsrail protestolarının önünü kesmek mi bunu merak eder duruma geldik…

 

Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır ki ifade tutanaklarında dahi kişilerin biletlerinin olduğu, polis zoru olmadan kendi istekleri ile dağıldıkları sabit iken, polise karşı her hangi bir fiziki müdahale olmadığına dair tutanaklar varken bu 19 kişi 4,5 yıl hapis cezası istemi ile hakim karşısına çıkacaklar.

Bizler Mavi Marmara katılımcıları, destekçileri ve Filistin dostları olarak nasıl ki Kayseri’deki kardeşlerimizin yanında olduysak 20 Mart tarihinde hakim karşısına çıkacak kardeşlerimize de destek olacağız.

Bizler için kaç tane dava açılırsa açılsın, önümüze hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın haklı davamızın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Mavi Marmara Derneği

HABERE YORUM KAT

3 Yorum