1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İki Seçeneğimiz Var: Onur Ya da Şehadet!
İki Seçeneğimiz Var: Onur Ya da Şehadet!

İki Seçeneğimiz Var: Onur Ya da Şehadet!

Açlık grevindeki Filistinli esirler talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 16:06A+A-

Açlık Grevi İdare Komitesi: "Ya onurumuzla yaşayacağız veya şehit olacağız!"

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevi eylemini yöneten komite, esirlerin önünde sadece iki seçenek olduğunu, ya taleplerinin kabul edileceğini veya şehit oluncaya kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Komite, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, "Bizler şu anda Siyonist cezaevleri idaresinin ara çözüm önerilerini kabul etmemiz için yoğun baskı uyguladığı bir aşamadayız" dedi.aclikgrevi-filistinliesirlerintalepleri-mektup.jpg

Esirlerin tüm talepleri kabul edilinceye kadar çıktıkları yoldan dönmeyeceklerine dair yemin ettiklerini ifade eden komite şöyle devam etti: "Onurumuz uğruna şehadeti bekliyoruz. Kendimizi iki seçeneğe göre hazırladık. Bunun üçüncüsü yok. Ya taleplerimizin tamamı kabul edilecek veya şehit olacağız."

Bedeli ne olursa olsun açlık grevi eylemini sürdüreceklerini dile getiren komite, taleplerinin başında hücre cezalarının sona erdirilmesi, Gazze ve Batı Yaka'dan ailesinin ziyaretleri yasak olan esirlerin ailelerinin ziyaretlerine izin verilmesi ve cezaevlerindeki koşulların 2000 yılından önceki haline geri döndürülmesi olduğunu söyledi.

Komite, bildirinin sonunda, "Bizler gerçekten şehadete hazırlandık. Açlık sevdalısı değiliz. Fakat onurumuzun çiğnenmesindense ölümü tercih ederiz. Bu nedenle ya onurumuzla yaşarız veya ölürüz" dedi.

***

Kahire'de Temaslarda Bulunan Hamas Heyeti Gazze'ye Döndü

Hamas heyeti Kahire’de Filistinli esirlerin açlık grevi eylemiyle ilgili önemli görüşmelerde bulundu.

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin sürdürdüğü açlık grevi eylemiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Mısır'a giden İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyeti temaslarını tamamlayıp Gazze'ye döndü.

Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, dün akşam saatlerinde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Hamas heyetinin Kahire'de önemli görüşmeler gerçekleştirdikten sonra Gazze'ye döndüğü ve açlık grevi eylemini yürüten esir liderlerin heyet ile sürekli iletişim içinde oldukları belirtildi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin de esirlerin taleplerinin karşılanmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden En-Nunu, Mısır'ın girişimlerinin önümüzdeki saatlerde meyve vermesini ümit ettiklerini söyledi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, açlık grevi eylemini idare eden liderlerin Askalan Cezaevi'nde son durumu ve önerileri değerlendirmek üzere bugün bir toplantı yapması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT