1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İki bin Suriyeliyi sigortasız çalıştırıyor bir de ucuz diye övünüyor!
İki bin Suriyeliyi sigortasız çalıştırıyor bir de ucuz diye övünüyor!

İki bin Suriyeliyi sigortasız çalıştırıyor bir de ucuz diye övünüyor!

CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir'in katıldığı bir yayındaki itirafları tepki çekti. Her yıl 2 bin Suriyeli çalıştırdığını söyleyen Özdemir, işçileri kayıt dışı ve sigortasız olarak çalıştırdığını, daha ucuza getirmiş olduğunu söyledi.

01 Temmuz 2022 Cuma 13:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Twitter üzerinden yapılan bir sohbet yayınına katılan CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir Suriyeli işçileri sigortasız ve kayıt dışı çalıştırmakta sorun görmediğini bunu her yıl yaptığını ifade etti.

Yayın moderatörünün 'Suriyeli işçi çalıştırıyor musunuz?' sorusuna 'Evet' yanıtını veren Özdemir, "Bende her yıl 1500 - 2 bin Suriyeli işçi çalışır. Hepsi Suriyeli, Türkler çalışmıyor’’ dedi.

Modaretörün, ‘’CHP iktidara geldiği zaman Suriyelileri ülkelerine geri gönderecek. O zaman ekip biçmekten vaz mı geçeceksiniz?’’ diye sordu. Bunun üzerine konuşan Özdemir, ‘’Hayır, geçmişte olduğu gibi ekip biçmeye devam edeceğiz’’ dedi.

‘’Suriyeli işçiler daha ucuza mı geliyorlar?’’ sorusuna da ‘’Evet, daha ucuza geliyorlar’’ diyen Özdemir bunun bir suç olmadığını savundu.

2 bin işçiyi kayıt dışı çalıştırdığını söyleyen Özdemir, tarım işçilerinin kayıt dışı çalıştırılmasının suç olmadığını, günlük ve mevsimlik işçilere sigorta yaptırmak zorunda olmadığını, öyle bir kanun olsa dahi kadın ve çocuklarında işçi olarak geldiğini, bunun suç olmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum