1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İki Bakan İki Bakış
İki Bakan İki Bakış

İki Bakan İki Bakış

Siyonistlerin Mavi Marmara saldırısından hemen sonra sinik açıklaması ile gündeme oturan Bülent Arınç, Gülen’e destek verdi. Ertuğrul Günay ise eleştirdi.

06 Haziran 2010 Pazar 01:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Bülent Arınç, 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, Karamanoğlu Mehmet Bey ödülünü verdi. Arınç ödülün ardından şöyle konuştu: "Müsbet hareket eden kazanır. Bu gemi yolcularıyla birlikte müspet hareket etti. Silah kullanmadı. Rotasını çevirdi. İçine insan ve insani yardım koydu. Gönlünde insan sevgisi vardı ama zorbalıkla karşılaştı. Ne yapabilirdik, ne yapılması lazımdı bunlar ayrı. Ortadaki hadisede zulme uğrayanlar ve onlara zulmeden zalimler var. Kazanan bu haksız düşünceye karşı insani düşünceyle yardım götürenlerdir, kaybeden zorbalar ve zalimlerdir. Bu olay karşısında Hocaefendi'nin bir konuşmasının ne anlama geldiğini bana soruyorlar. Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında, her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama zalim olmayacağız. Hiç bir zaman zulmetmeyeceğiz, haksızlıklara karşı da metanetle duracağız. Müspet hareket budur. Bu hareketi takip eden herkes Türkiye'de de dünyada da kazanmıştır. Adına enstitüler açılan, bu öğreti için parlamentolarını üniversitelerini tahsis eden dünyada yüzlerce ülke var. Ne diyor bu insan? İnsanlara ne söylemek istiyor? Hangi metodu takip ediyor? Açıyorlar, bakıyorlar, inceliyorlar altından barış ve müspet hareket çıkıyor. Bütün dünyanın takip ettiği bu sistemi biz de takip edeceğiz. Sonuna kadar müspet hareket. Bunun takipçisi olacağız ki insanlar bizim iyi niyetimize güvensinler. Bizim ortaya koyduğumuz davayı samimi olarak kabul etsinler."

İzmir'in Bayındır ve Ödemiş İlçeleri'ne yapacağı ziyaret için İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Adnan Menderes Havaalanı'nda DHA muhabiri Fethullah Gülen'in Gazze'ye yardım şeklini eleştirmesi konusundaki değerlendirmesini sordu. Bakan Günay, "Uzaktan bakınca demek ki olaylar öyle görünüyor. İçinde yaşayınca bizim baktığımız gibi bakılıyor'' dedi. Gülen'in Amerika'da yaşadığı için mi böyle bir değerlendirme yaptığı sorusuna da Günay, "Bilmiyorum'' demekle yetindi.

 

HABERE YORUM KAT