1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IKBY Yetkilisi: Bize Bir Kurşun Bile Gelmedi
IKBY Yetkilisi: Bize Bir Kurşun Bile Gelmedi

IKBY Yetkilisi: Bize Bir Kurşun Bile Gelmedi

IKBY sözcüsü, bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi vererek, Rusya'nın peşmergeye silah göndermediğini belirtti.

16 Ekim 2015 Cuma 20:11A+A-

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Rusya'nın Peşmergelere gönderdiğini iddia ettiği silahlahlara ilişkin, "Bize bir kurşun bile gelmedi" dedi. Dizayi, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Iraklı Kürtlere Rus silahlarını verdiklerini" belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un sözleriyle ilgili, "Lavrov, 'Irak hükümeti yoluyla Peşmergelere silah gönderiyoruz' demiş. Oysa bize bir kurşun bile gelmedi. Acaba Bağdat bu silahları aldı da bizim payımızı vermemiş olabilir mi? Biz de bilmiyoruz. Burada Rusya konsolosuna sorarak, 'açıklama bekliyoruz' dedik" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'ye yönelik saldırılarında Kuzey Irak hava sahasını kullanmasına ilişkin ise hükümetlerine bir bilgilendirme yapılmadığını aktaran Dizayi, "Sayın Lavrov, bir basın toplantısında 'İran, Rusya, Suriye ve Irak'tan oluşan dörtlü işbirliği içinde Kütler de vardır' dedi. Oysa bizim haberimiz yok. Bu dörtlünün içinde yer almıyoruz" diye konuştu.

PKK'nın Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı'na yönelik saldırılarına da değinen Dizayi, "Temmuz ayındaki saldırıda petrol sevkıyatı 90 gün durdu. Dağdaki PKK liderleri, 'evet yerli bir grup saldırıyı kendi inisiyatifiyle yaptı ama bu bizim politikamız değil ve bir daha olmayacak' dediler. İnşallah yeni bir saldırı olmaz. PKK saldırılarına devam ederse ciddi bir olaydır. Hükümeti bırakın halkın geliri veya ekmeğiyle oynuyorlar. Ümit ediyoruz bir daha olmasın" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT