1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IKBY: PYD Önce İşlediği Suçlardan Kendini Arındırsın!
IKBY: PYD Önce İşlediği Suçlardan Kendini Arındırsın!

IKBY: PYD Önce İşlediği Suçlardan Kendini Arındırsın!

IKBY İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “PYD, önce Kürt halkına karşı işlediği suçlardan kendisini arındırsın, terbiye etsin. Sonra Güney Kürdistan’ı terbiye etmekten bahsetsin” denildi.

27 Ekim 2013 Pazar 16:57A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim’in sözlerine cevap verdi.

Açıklamada, Müslim’in “Sınırı kapatanlar, bizi terbiye edeceklerini sanıyorlar. Şunu bilsinler ki biz, onları terbiye ederiz” şeklindeki sözleri hatırlatılarak, “PYD, önce Kürt halkına karşı işlediği suçlardan kendisini arındırsın, terbiye etsin. Sonra Güney Kürdistan’ı terbiye etmekten bahsetsin” denildi.

PYD’nin eylemleriyle açıkça Baas rejimine hizmet ettiği belirtilen açıklamada, “Kürdistan hükümeti, daha önce Salih Müslim’e çeşitli yardımlarda bulundu ve onu birçok ülkeye gönderdi. Fakat Müslim, son açıklamalarında yerinde olmayan sözler kullandı. Bu, Müslim'in açıkça rejimin hizmetine girdiğini gösteriyor” ifadeleri kullanıldı.

Irak ile Suriye arasındaki sınır kapısının açık tutulmasından dolayı IKBY hükümetinin zaman zaman sorunlarla karşılaştığı, bütün bu sorunlara rağmen Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin, Kürt hareketlerine yardım etmeye çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Başkan Barzani, Rojava’da (Suriye'nin kuzeyi) Kürtler söz sahibi olsun diye onları bir çatı altında birleştirme çabasında oldu. Bu, aynı zamanda Erbil anlaşmasının gereklerindendi. Fakat PYD, bu çalışmaların önünü tıkadı. PYD, bir yandan Kürdistan hükümetinin yaptığı yardımlardan faydalanırken diğer taraftan Suriye rejimin yardımıyla silah ve zor kullanarak kendisini Rojava'da kabul ettirdi. Diğer Kürt güçlerine engel oldu."

Müslim, Bağdat üzerinden Avrupa'ya gitti

Bu arada IKBY hükümetinin geçişine izin vermediği Salih Müslim'in, Suriye-Irak sınırındaki Rabia Sınır Kapısı'ndan Bağdat'a geçtiği bildirildi. Müslim'in Bağdat Havalimanı'ndan, Avrupa'ya gittiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum