1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IKBY: Kerkük’te PKK iddiaları Asılsızdır
IKBY: Kerkük’te PKK iddiaları Asılsızdır

IKBY: Kerkük’te PKK iddiaları Asılsızdır

Peşmerge Bakanlığı, Irak Milli Güvenlik Konseyi’nin “Kerkük’te PKK’liler var” şeklindeki açıklamasının asılsız olduğunu bildirdi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 12:16A+A-

Irak Milli Güvenlik Konseyi’nden bu akşam yapılan açıklamada, “Kerkük’te resmi güvenlik mekanizmasının dışında silahlı grupların bulunması konusunda uyarıyoruz. Kerkük’te hüküm süren partilerin PKK’yi şehre getirmesine sessiz kalınamaz. Bu diğer Iraklılara ve nizami güvenlik güçlerine savaş ilanıdır” ifadelerine yer verildi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan ise Irak Milli Güvenlik Konseyi’nin açıklamasına yalanlama geldi.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Basın Sorumlusu Helgurd Hikmet, şunları söyledi:

 “Kerkük’te PKK gerillaları yok ancak Şii Heşdi Şabi milisleri ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve komutanı Kasım Süleymani var.”

Bağdat yönetimi, Erbil yönetiminin bölgedeki göçzedelerin IŞİD’den kurtarılan yerlere gitmesine izin vermediğini iddia etmişti.

Helgurd Hikmet, “Bağdat yönetiminin ortaya attığı iddia tamamiyle asılsızdır. Aksine göçzedelerin kurtarılan bölgelere geri dönmesini istiyoruz. Böylelikle Kürdistan Bölgesi hükümetinin yükü hafiflemiş olur. Ancak bölgedeki göçzedeler, kurtarılan yerlere geri dönmek istemiyorlar” dedi.

Helgurd Hikmet, “Kurtarılan bölgeler mayınlardan temizlenmediği için ve söz konusu yerlerde henüz bir hizmet olmadığı için göçzedeler geri dönmek istemiyorlar. Bağdat yönetimi de bu konuda bize herhangi bir yardımda bulunmuyor. Biz bölgeye kimseyi zorla getirmedik ki zorla tutalım” diye konuştu.

Iraklı güçler, birkaç gündür Kürdistan Bölgesi sınırları ve başta Kerkük olmak üzere Kürdistan idaresi dışında kalan Kürt bölgelerine güç yığıyor.

Peşmerge Güçleri de durum üzerine teyakkuza geçti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum