1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. II. Abdülhamid-M. Kemal Atatürk ikileminden kurtulamayan Oda TV!
II. Abdülhamid-M. Kemal Atatürk ikileminden kurtulamayan Oda TV!

II. Abdülhamid-M. Kemal Atatürk ikileminden kurtulamayan Oda TV!

İstanbul’da bir lise müdürünün II. Abdülhamid hakkında yaptığı paylaşımlar sol-Kemalistleri çok öfkelendirdi.

16 Ocak 2021 Cumartesi 14:33A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal, Erkek Lisesi’nin kuruluş yıldönümünü kutladığı paylaşımda okulun kurucusuna ve okulu devlet lisesi haline getiren II. Abdülhamid’e teşekkür ediyor. “Nümune-i Terakki'den İstanbul Erkek Lisesine 137 şanlı yıl. Kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun. Başta kurucumuz Mehmet Nadir Bey ve okulu devlet lisesi yapan Sultan II.Abdülhamit olmak üzere bugüne kadar okulumuza emek veren herkese teşekkür ederiz”

Gayet normal karşılanabilecek olan bu mesaj, Oda TV tarafından “Atatürk görmezden gelindi!” şeklinde enteresan bir tepki ile haberleştirildi. Okulun kurucusunun  II. Abdülhamid tarafından sürgün edildiği aktarılırken aslında M. Kemal’in mesajda yer almamasına duyulan öfke haberin kalkış noktasını oluşturuyor.

ataturk-ve-abdulhamid-isimleri-yarisiyor-1480945049-6654.jpg

Her olayda adı anılması gereken Atatürk’ü görmezden gelen okul müdürüne ne yapılsa az tabi ki! Belki de sürgün etmek lazım... Tarihin bizzat kendisini ve tarihi şahsiyetleri ideolojik zaviyeden ele alan Oda TV ve benzeri yayın organları kült haline getirdikleri kişilikleri tartışılmaz bir yere koyuyorlar. Aynı durum bir yönüyle muhafazakarlar için de geçerli. Kemalistler kadar olmasa da muhafazakar kesimin de bazı tarihi şahsiyetleri tartışılması güç bir yere koyduğunu söylemek mümkün. Ancak onlar en azından başkalarını bunu mecbur etmiyorlar. Kemalistler ise “ben seviyorsam, sizler de seveceksiniz!” mantığıyla Atatürk’ü Türkiye için bir korku objesi haline getirdiler.

Erkek Lisesi örneğinde yaşananlar bunun sadece küçük bir özeti niteliğinde. Sol-Kemalistler olayı büyütmek için Atatürk’ün Erkek Lisesi için yaptığı işleri sıralamışlar… Bütün ülke emrine amade olan bir insanın, Erkek Lisesi’ne bina tahsis etmesinin çok büyük bir iş olduğunu da Oda TV’den öğrenmiş olduk! Daha neler göreceğiz acaba?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum