1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan’dan “İntifada” Çağrısı (VİDEO)
İhvan’dan “İntifada” Çağrısı (VİDEO)

İhvan’dan “İntifada” Çağrısı (VİDEO)

Hürriyet ve Adalet Partisi "devrimi tank ve zırhlı araçlarla devrimi çalmaya çalışanlara karşı" Mısır halkını ayaklanmaya çağırdı.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 11:32A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün en az 52 kişinin ölümüne neden olan katliam sonrasında Müslüman Kardeşler'in (İhvan) siyasal partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nden ayaklanma çağrısı geldi. Partinin facebook sayfasından yapılan açıklamada

Çağrıda, "Devrimi tank ve zırhlı araçlarla, ölen insanların bedenleri üzerinden çalmaya çalışanlara karşı Mısır halkını ayağa kalkma çağırıyoruz" denildi. Mısırlılar için intifada çağrısında bulunan İhvan-ı Müslimin, "Haklarımızı ancak böyle alacağız." dedi.

5'i Çocuk 53 Ölü

Öte yandan sabah namazı esnasında yapılan katliamda ölü sayısının 5'i çocuk olmak üzere 53 olduğu bildirildi.

Mısır’daki Tüm Camilerde Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır'da bugün sabah namazı kılan göstericilere cunta tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 52 kişi öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

Öte yandan Mısır'daki tüm camilerde katledilenler için giyabi cenaze namazı kılınacak.

Ülkede 3 Temmuz'da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbe sonucu devrilmesi sebebiyle gösteriler günlerdir devam ediyordu. Sık sık şiddetle bastırılan gösterilerde bugün sabah namazında 52 kişi katledildi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum