1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan'a Yeni Mürşid: Mahmud İzzet
İhvana Yeni Mürşid: Mahmud İzzet

İhvan'a Yeni Mürşid: Mahmud İzzet

Mısır ordusu tarafından gözaltına alınan İhvan genel mürşidi Bedii'nin görevini Mahmud İzzet yürütecek.

20 Ağustos 2013 Salı 15:44A+A-

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin tutuklanmasının ardından başkanlığa Bedii'nin yardımcısı Mahmud İzzet seçildi.

İhvan içtüzüğünün 4. ve 5. maddeleri gereği yardımcısı İzzet, Bedii serbest kalana kadar başkanlık yapacak.  Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde 15,5 yıl hapis yatan İzzet,  Zekazik Üniversitesi'nde Tıp profesörlüğü yapıyor. İzzet ayrıca İslami bilimlerde Kur'an kıraati alanındaki uzmanlığıyla da tanınıyor.

Sözkonusu tüzüğün 4. maddesi Konsey Başkanı'nın, ülke dışında bulunması veya hastalık ve benzeri olağanüstü bir durum sebebiyle görevini yapamaması halinde görevlerini tam yetkiyle birinci vekilin yürütmesini öngörüyor. İhvan tüzüğünün 5. maddesinde ise başkanın görevini yapmasını imkansız hale getiren durumlarda birinci vekilinin, sonra sırasıyla diğer vekillerinin, sonra en yaşlı üyeden başlamak üzere üyelerin bu görevi yürüteceği düzenleniyor.

İhvan lideri Bedii, güvenlik güçleri tarafından başkent Kahire'deki Medinetu'n-Nasr (Nasrcity) bölgesinde bulunan Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınlarındaki bir dairede tutuklandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında 3 Temmuz askeri darbesinden sonra tutuklanan çok sayıda İhvan ve İslami parti liderinin de bulunduğu El-Akreb Hapishanesi'ne nakledilmişti.

Bedii, 8 Temmuz'da Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılan göstericilere askerlerin ateş açması sonucu yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda, halkı "şiddete teşvik etmek"le suçlanıyor.

Güvenlik güçleri dün de Luksor kentinde bazı evlere baskın düzenleyerek 15 İhvan yöneticisini gözaltına almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum