1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Yöneticilerinin Davası 16 Kasım'a Ertelendi
İhvan Yöneticilerinin Davası 16 Kasım'a Ertelendi

İhvan Yöneticilerinin Davası 16 Kasım'a Ertelendi

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 50 üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının duruşması, 16 Kasım'a ertelendi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:38A+A-

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 50 mensubunun yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin güneyindeki Tora'da bulunan Polis Enstitüsünde, Bedii ile 50 İhvan mensubunun yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edildi.

Tutukluluk halini protesto amacıyla 284 gündür açlık grevi yapan ve sağlık durumu giderek kötüleştiği için duruşmaya katılamayan Muhammed Salah Sultan'ın tahliye talebi reddedildi. Sultan'ın 2 ay içinde söz konusu talebinin 5. kez reddedildiği ifade edildi.

Öte yandan hakim, duruşmanın başında, 10 sivil toplum örgütü tarafından imzalanmış, Sultan'ın sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle serbest bırakılmasını içeren dilekçe aldıklarını belirtti. 

Söz konusu durumun "Mısır yargısına açık bir müdahale olduğunu" savunan hakim, bu belgelerin dava dosyasına eklenmesi talimatını verdi. Daha sonra davanın duruşmasının 16 Kasım'a ertelendiği açıklandı.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 50 İhvan üyesinin yargılandığı, kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davada sanıklara, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

HABERE YORUM KAT