1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan, Yeni Hükümeti "Batıl" Olarak Niteledi!
İhvan, Yeni Hükümeti Batıl Olarak Niteledi!

İhvan, Yeni Hükümeti "Batıl" Olarak Niteledi!

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), geçici hükümeti “askeri darbecilerden emir alan batıl bir hükümet" olarak nitelendirdi.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 14:05A+A-

Mısır'da ordunun yönetime el koymasından önce iktidarda olan HAP, "Geçici hükümeti tanımıyor ve halkın oyuyla iktidara gelmeyenleri 'batıl' olarak nitelendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasından önce iktidarda olan HAP'ın Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "Askeri darbecilerden emir alan geçici hükümeti tanımıyor ve halkın oyuyla iktidara gelmeyenleri 'batıl' olarak nitelendiriyoruz" dedi.  

Yalan üzerine inşa edilen yönetimin batıl olduğunu ifade eden İbrahim, "Buna halk karar vermiştir. Halk kararını icra edecek ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevine geri dönecektir" diye konuştu.

Mursi'nin görevine dönmesi için destek gösterilerinin devam edeceğini belirten İbrahim, geçici hükümetin Başbakan'ı Hazim el-Biblavi'yi de eleştirerek, 25 Ocak Devrimi sonrasında İsam Şerif hükümetinde Maliye Bakanlığı görevini yürüten Biblavi'nin o dönemde "Kendisinden beklenilen başarıyı gösteremediğini" savundu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Hazim el-Biblavi başbakanlığındaki geçici hükümet, dün yemin ederek göreve başlamıştı.

***

Mursi’nin Bazı Yardımcıları Serbest

Bu arada Mısır askeri cuntasının gözaltına aldığı Cumhurbaşkanı Mursi'nin bazı yardımcıları serbest kaldığı iddia edildi. Serbest bırakılanlar arasında, Cumhurbaşkanlığı güvenlik sorumlusu Eymen Hudhud, Cumhurbaşkanı siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Bakinam Şarkavi ve Hayrat Şatır'ın ekibinden Abdulmecid Meşali de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum