1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. İhvan Sözcüsü: Tüm İslâm Dünyası Türkiye İçin Duâ Etti
İhvan Sözcüsü: Tüm İslâm Dünyası Türkiye İçin Duâ Etti

İhvan Sözcüsü: Tüm İslâm Dünyası Türkiye İçin Duâ Etti

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Basın Sözcüsü Fehmi, “Türkiye, dünyadaki tüm mazlumlara yardım etti. Allah da tüm bu yaptıklarını karşılıksız bırakmadı ve bu ülkeyi korudu.” dedi.

22 Temmuz 2016 Cuma 16:07A+A-

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Basın Sözcüsü Talat Fehmi, Türkiye'deki başarısız darbe girişimi ve Arap dünyası ile halkları üzerindeki etkileri hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olması askerî darbeler döneminin sona erdiğini gösteriyor.” diyen Fehmi, “Türkiye, dünyadaki tüm mazlumlara yardım etti. Adalet ve insanî değerlere olan inancının ağır bedellerini ödedi. Allah da tüm bu yaptıklarını karşılıksız bırakmadı ve bu ülkeyi korudu.” görüşünü dile getirdi.

“Diktatörlüklere Direnen Halklara Moral Olacak”

Söz konusu başarısız darbe girişiminin Arap halkları tarafından takip edileceğini savunan Fehmi, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'deki darbe girişimi ve ardından yaşananlar Arap halklarına demokrasilerini, ülkelerini nasıl koruyacaklarını, bedenlerini nasıl siper edeceklerini, özgürlük ve kazanımlarının korunması için nasıl canlarını vereceklerini öğretecek. Bu başarısız darbe girişimi Arap ülkelerinde diktatörlüklere karşı direnen halklara da moral olacak.”

“Türkiye Mısır’daki Darbeye de Karşı Durdu”

“Çok büyük ve lider bir devlet” şeklinde nitelendirdiği Türkiye'nin geçen dönemde mazlumları ilgilendiren tüm meselelere destek verdiğini belirten Fehmi, dünyada özgürlük ve demokrasi arayan halkların yanında yer aldığını vurguladı.

Fehmi, Arap Baharı sürecinde halkların başarılı olmasında Türkiye'nin önemli bir rolünün bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Mısır ve diğer ülkelerdeki askerî darbelere karşı da net bir tavır sergilediğinin altını çizdi.

“Tüm İslâm ve Arap Dünyası Türkiye İçin Duâ Etti”

Bu gergin dönemde Arap ve İslâm dünyasının Türkiye'nin oynadığı bu önemli rolünün idrakinde olduğunu belirten İhvan sözcüsü, “Türkiye'de darbe girişimi yaşandığı anlarda tüm İslâm ve Arap dünyası Türkiye için duâ etti.” ifadesini kullandı.

Askerî darbelerin sâdece Türkiye'nin meselesi olmadığını söyleyen Fehmi, bir benzerinin de Temmuz 2013'te Mısır'da yaşandığını hatırlatırken büyük güçlerin bu darbelerin içinde olduğunu söyledi.

Fehmi, “Darbe girişimi sırasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, hükûmetine ve halkına duâ ettik. Allah'tan onların kalbine sekinet indirmesini istedik. Allah yardım etti ve Türkiye'yi korudu.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT